Slavonka Andrea Drljepan u osvajanju Milana!

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Predstavljamo vam Slavonku Andreu Drljepan, manekenku koja se trenutno nalazi u Milanu, gdje gradi svoju modnu karijeru.

Andrea se bavi modelingom 3 godine i već je u te tri godine uspješno odradila posao modela u New Yorku i Münchenu, Zagrebu i Beogradu. Iako je po struci inženjer prehrambene tehnologije, njezina velika ljubav je modeling.

        P: Kako je sve počelo, kada si shvatila da se želiš baviti modelingom?

A: Sve je počelo od gledanja/praćenja raznoraznih revija i fashion week-ova online. Uvijek sam htjela ja biti ta koja je na pisti, uvijek sam htjela osjetiti tu energiju, a zbog svojih 179 cm odlučila sam probati i ispalo je da imam sve predispozicije.

        P: Tko su ti uzori među modelima?

A: Pratim rad većine top modela, i svaka od njih me inspirira na svoj način.

        P: Viđali smo te na pistama mnogih dizajnera, čije si sve revije nosila i koja ti je bila najdraža?

A: Nosila sam 4 sezone našeg Cro A Portera, također i Fashion Incubatora. Svi dizajneri su mi bili dragi, stvarno ne znam koga bih posebno izdvojila. Nosila sam revije: Teo Perić za Mak, Vedrana Mastela, Jet Lag, Marina Jerant & Manuela Lovrenčić, Twins-e, Yuniku, Mario Vijačkić itd.

        P: Koje ti je dosad bilo najdraže iskustvo u modelingu?

       A: Svakako moje prvo putovanje u New York. Bila sam mlada i sama u velikom gradu s velikim mogućnostima.

        P: Kako se osjećaš na modnoj pisti?

       A: Dok čekam da izađem na pistu osjećam se nervozno, uzbuđeno, ali čim stanem na pistu, kada glazba krene sve to nestane. Osjećaj se promijeni u sekundi. Dobijem neku posebnu energiju.

        P: Koja ti je uloga draža, modela ili manekenke?

       A: Teško pitanje. Volim svoj posao pa mi je oboje jednako drago. Trudim se u svakome dati maksimum.

        P: Odselila si se u Milano...otkrij nam svoje prve dojmove, kakvi su Talijani te razlike između hrvatskog i talijanskog modelinga?

       A: Milano mi se isprva nije svidio, veliki grad, velike zgrade, puno ljudi, ništa posebno za vidjeti. Sada kada sam ga malo bolje upoznala i istražila, uvidjela sam da ipak nije tako, ali me još nije uvjerio. Razlika hrvatskog i talijanskog modelinga je velika. Prvenstveno se razlikuju po broju castinga, dizajnera, brandova jer je Milano fashion city. Kod nas je fashion city Zagreb. Zagreb je manji grad s još puno prostora za nepredak. Ali koliko vidim svake godine je sve bolje i bolje i uskoro Zagreb neće toliko odskakati od ostalih svjetskih gradova. Talijani su jako loši u pričanju engleskog jezika, to je jedini/čvrst razlog zašto me nisu oduševili.

       P: Kako izgleda jedan tvoj radni dan u Milanu?

       A: Ustajanje rano ujutro, doručak s cimericama iz svih dijelova svijeta, mapa grada, book i štikle u ruke pa trk na castinge.

        P: Kada nisi zauzeta modelingom, što najviše voliš raditi?

     A: Volim čitati knjige, slušati glazbu, istraživati grad u kojemu se nalazim, isprobavati nove "zdrave" recepte, a kao i svaka žena volim shoopingirati.

       P: Kako ostaješ u formi?

     A: Svakodnevno se bavim sportom, isprobala sam jako puno sportova (box, pilates, insanity workout, pole dance itd.), a do sada mi je najdraže trčanje. Trčanjem najbolje razbistrim misli, a u ovom poslu je to jako bitno.

      P: Kako bi definirala svoj osobni stil?

     A: Ja sam od onih osoba koje noć prije provjere vrijeme da bih mogle odlučiti sto obući sutradan. J Smatram da moj stil varira od tom boy-a pa do neke klasike (traperice i majica).

      P: Koja ti je najdraža država koju si posjetila?

     A:   Svakako SAD, točnije New York. Ispunila mi se želja.

      P: Najbolji savjet koji si dobila?

     A: Budi svoj i nikada se ne uspoređuj s drugima. Be yourself and never compare yourself to others.

      P: Kakvi su ti budući planovi vezani za modeling?

     A: Nakon Milana bih htjela posjetiti i ostale modne metropole, Pariz i London. Ali vidjeti ćemo gdje će me sve ovo odvesti...možda na nekakvo ne toliko popularno modno tržište.

 

Našoj Andrei želimo puno sreće i uspjeha u modelingu i da joj se ostvare svi snovi. Nesumnjivo je da će svojom upornošću i velikom ljubavlju prema svemu što radi i uspjeti.

U nastavku možete pogledati Andreine fotografije i zaviriti u svijet modelinga.

Photos: Andreina privatna arhiva, Joanna Paciorek, Goran Čižmešija, Domenico Petralia, Maximilian Semlinger, Minna Magda, Antonio Prudente, Andreas Schreiner, Stephan Sider

Čitajte još od iste autorice:

Jesen pred vratima – inspiracije za jesenski outfit

CITY 45 20:Prva modna revija Pole Križevac

 

Photos: Andreina privatna arhiva