MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nora Pastulović pobjednica ovogodišnje Revije pjevača amatera

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Još jedan programom raznovrstan dan na Ljetu Valpovačkom.

 

Petog dana 54. Ljeta valpovačkog je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo po peti puta održan program Čitanje Valpovčica.

Specifična je to priredba na kojoj se nakon pročitanih članaka iz knjige opširnije govori o temi i na taj se način evociraju sjećanja iz valpovačke prošlosti. Ovogodišnja tema je bila Ljekarništvo u Valpovu odnosno Ljekarnička obitelj Desaty. Prvo je voditeljica Knjižnice izrekla uvodna razmišljanja o knjizi Valpovčice, naglasila petu godišnjicu održavanja i pročitala priču o obitelji Desaty. O ljekarništvu i pripremanju izložbe u Muzeju Valpovštine, koja je otvorena krajem prošle godine, govorio je kustos Stjepan Vidaković. Zatim je Stjepan Najman, koji je živio u kući Desaty, govorio o svojim sjećanjima na članove obitelji iznijevši više anegdota i zgoda iz tog vremena.

Kao epilog petog dana 54. Ljeta valpovačkog održana je tradicionalna „Revija pjevača amatera“ koja je dio programa Ljeta valpovačkog već dugi niz godina gdje su mnogi glazbeni talenti otkrili svu svoju pjevačku raskoš.  Tako je bilo i ove godine, kad je na predivnom, novoobnovljenom, valpovačkom trgu 8 talentiranih mladih ljudi posjetiteljima „pustilo“ svoj glas.

Uz pratnju glazbenog sastava DEZERTERI (Mislav Sušić – solo gitara, Fran Ivanković – ritam gitara, Fran Šandor – bas gitara, Matko Varžić – bubnjevi, Josip Slamek - klavijature) ovogodišnji sudionici Revije: Dora Štrepfler – Jednom kad noć, Danijela Đurđević – Sva blaga ovog svijeta, Marija Krišković – All of me, Olena Suhovetska – Oy u luzi chervona kalyna, Emily Maras – Rođeno moje, Josipa Krišković & Luka Piškorjanac – Lutka za bal, Fran Ivanković – Famous Blue Raincoat, Nora Pastulović – Poljubi me za kraj – mnogobrojnoj publici su se predstavili s raznolikim repertoarom.

Budući da je ovogodišnja Revija bila natjecateljskog karaktera, stručno povjerenstvo u sastavu: Želimir Sušić, Maja Huis, Valentina Pavlović, koji su ujedno i profesori glazbene kulture te vrhunski poznavatelji glazbe, donijeli su odluku da 3. mjesto pripadne Oleni Suhovetskoj, 2. mjesto Emily Maras, a pobjedničko 1. mjesto Nori Pastulović. Program ovogodišnje Revije pjevača amatera vodio je Luka Tonković.

 

Stjepan Najman/Eduard Lacković/Foto Anita Valpovo

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 907 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It