MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Najmlađi čuvar tradicije u objektivu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE  Na nedavno održanoj izložbi fotografija „Tradicija u objektivu“ sudjelovao i jedan od najmlađih izlagača, Lovro Maričić, član Udruge za kulturu i umjetnost ZUM iz Belišće.

Fotografski natječaj i izložbu "Tradicija u objektivu" organizirala je Udruga za očuvanje tradicijske kulturne baštine Kućana i Zbelave "Hajdina", a potaknuta je idejom povezivanja tradicijske kulturne baštine s medijem fotografije.

Budući da je to i jedan od ciljeva Udruge za kulturu i umjetnost ZUM iz Belišća, odlučili su poslati na natječaj fotografiju „Svjetlo“ Lovre Maričića.

Kako je organizator najavio, za odabir fotografija i dodjelu nagrada okupljeno je stručno povjerenstvo u sastavu: Ivana Bajcer mag. art., umjetnička suradnica na APURI, Fran Dobrenić, student multimedijskog dizajna na Sveučilištu sjever i Dominik Višnjić univ. bacc. art., a u Udruzi ZUM su bili oduševljeni konačnim rezultatima rada povjerenstva.

Naime, među trideset odabranih i izloženih radova je bila i fotografija Lovre Maričića, a zadovoljstvo je tim veće što je i njegova fotografija bila predstavljana i na katalogu natječaja i izložbe.

Uvrštenje neke od fotografije Zumovaca samo po sebi nije iznenađenje, ali zna li se da je Lovro Maričić /12/, učenik 7. razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića u Belišću, postignuće ima posebno značenje.

Ovo mu je četvrti  natječaj na kojem su mu fotografije ušle u izbor i bile na završnoj izložbi.

Prva je bila Svijet oko nas u organizaciji CVU Batana Rovinj, sudjelovao je  na 7. međunarodnoj likovna izložba vjerskih motiva i na izložbi Otok i more u organizaciji Foto kluba Kornat iz Kukljice. 

 -Fotografijom sam se počeo baviti uz svog didu, Dubravka Maričića. On se već dugo godina bavi fotografijom i ima zbirku fotoaparata koji su me zainteresirali pa sam i sam počeo fotografirati, kaže nam Lovro o svojim fotografskim početcima.

-Dida me i nagovorio da pošaljemo fotografiju koju sam nazvao Svjetlo, a sve što je nanjoj prikazano dio je tradicije i sve je iz didine kolekcije starih predmeta koji su se nekad koristili. Jako sam se razveselio kad mi je stigla zahvalnica za sudjelovanje na natječaju i izložbi i katalog i dalje ću fotografirati i slati fotografije na natječaje.

Članovi Udruge za kulturu i umjetnost ZUM iz Belišća kontinuirano se bave fotografijom više od desetljeća i do sada su polučili brojne uspjehe izlažući na skupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu, a najnoviji uspjeh Lovre Maričića potvrda je kvalitetnog rada s mlađim dobnim skupinama članova.

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 527 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It