MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

PRIJAVE ZA LJETO U TEHNICI 2024.: Olakšajte si odabir budućeg zvanja

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće zbog velikog interesa djece i roditelja organizira tradicionalnu ljetnu manifestaciju za sve učenike koji žele dio praznika provesti u radionicama Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće.

 Učenici će u šest dana imati mogućnost sudjelovati u radionicama po četiri puna sata dnevno, ukupno 24 sata.

Radionice su prilagođene početnicima, naprednima, s posebnim potrebama i nadarenim učenicima.

Misiја CTK Valpovo-Belišće je promicanje tehničke kulture, informatike i kulture općenito kroz organizirane sadržaje u cilju poticanja interesa djece i mladeži na području znanstvene, tehničke i informatičke kulture uz njenu primjenu u gospodarskom i svakodnevnom životu, te promidžbi znanstvenih, tehničkih, informatičkih i kulturnih dostignuća.

Programi tehničke kulture u radionicama CTK Valpovo-Belišće su nadopuna redovnom obrazovanju, a stečena znanja i vještine neophodna su u korištenju suvremene tehnike i informatičke tehnologije. Ovako organizirano i korisno provedeno slobodno vrijeme poboljšava kvalitetu života djece. Djeci se uz to olakšava odabir budućeg zvanja, te upis u srednje škole ili fakultete.

Programe izvode kvalificirani i stručno osposobljeni članovi udruga i vanjski suradnici.

Programi koji su predviđeni po danima u radionicama. Neke aktivnosti mogu trajati i nekoliko dana zbog specifičnosti radionice.

 

DATUM RADIONICA

 

PONEDJELJAK 1. srpnja MODELARSTVO

UTORAK 2. srpnja FOTOGRAFIJA

SRIJEDA 3. srpnja ANIMIRANI FILM

ČETVRTAK 4. srpnja ANIMIRANI FILM

PETAK 5. srpnja AMATERSKA RADIO GONIOMETRIJA

SUBOTA 6. srpnja 3D OLOVKE, NOGOBOT

 

PREPORUKA JE DA POLAZNICI DOĐU U STARIJOJ ODJEĆI

 

MODELARSTVO

Na radionici se koriste Unimat strojevi za piljenje šperploče. Polaznici će moći izabrati model iz kataloga te ga izraditi i ponijeti kući.

Oni mlađi dobiti će za sastavljanje pripremljen kit izrezan na laseru.

FOTOGRAFIJA

Radionica je namijenjena onim polaznicima koji se žele baviti digitalnom foto tehnikom snimanja fotografija. Namjera foto radionice je da se sustavno stvaraju pretpostavke za daljnje osposobljavanje i usavršavanje mladih autora temeljene na socijalizaciji individualnosti, prava pojedinca da uči, razvija vještine i sposobnosti te iznošenje vlastitih ideja i mišljenja sukladno osobnom stavu. Zabavni dio radionice biti će oslikavanje platnenih vrećica akrilnim bojama sa motivima sa fotografije.

ANIMIRANI FILM

Ovu radionicu voditi će Nataša Dorić i Aco Muharemović iz Video kluba “Mursa Osijek”. Polaznici će naučiti osnove animiranog filma. Nakon toga dogovoriti će temu za animiranu priču, animirati će potrebne predmete ili crteže in a kraju prikazati svoj prvi zajednički animirani film.

AMATERSKA RADIO GONIOMETRIJA (ARG)

Amaterska radio goniometrija (ARG) – popularno “Lov na lisice” je još jedan vid tehnike/natjecanja u svijetu radioamaterizma, a spaja sport, tehniku i prirodu. Pomoću radioprijemnika je na određenom području u određenom vremenu potrebno pronaći što više odašiljača.

Amaterska radio orijentacija (ARO) – slično kao (ARG) samo što natjecatelj pomoću radioprijemnika i vezanih očiju traži odašiljače u krugu 50 metara ili u zatvorenim sportskim dvoranama. Vrijeme traženja svih 5 odašiljača je 10 min, a 3 odašiljača 6 min.

3D OLOVKE

Što je 3D olovka? Ako ste u iskušenju stvarati trodimenzionalne objekte, ali vam je 3D printer preskup onda imamo savjet za vas o proizvodu koji može vrlo uspješno zamijeniti 3D printer za manje stvari. Konkretno govorimo o 3D olovkama, koje vam omogućuju modeliranje trodimenzionalnih objekata prema vašoj volji i, naravno, vještini.

NOGOBOT

Igranje nogometa sa robotskim kolicima (mBot). Riječ je o programiranju robotskih kolica za obavljanje određenih radnji, tj igranje nogometa. Nogomet mogu igrati nekoliko igrača u timu protiv drugog tima.

PRIJAVE (do popunjenja skupina):

  • tel: 651-380;
  • na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • u Domu tehnike Valpovo, Braće Radić 34, svaki dan od 9:00 - 12:00,

Dodatne informacije o radionicama na https://ztkvalpovobelisce.wixsite.com/ztkvb; Facebook: CTK Valpovo-Belišće

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 600 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu