MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Ivana Francuz nagrađena državnom nagradom “Faust Vrančić”

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVŠTINA Još jedna Državna nagrada tehničke kulture ''Faust Vrančić'' dolazi (po osmi puta) u Zajednicu tehničke kulture Valpovo-Belišće.

Ovaj puta ju dobiva tajnica ZTK Valpovo-Belišće – IVANA FRANCUZ.

Nagrada je Ivani uručena na svečanosti u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih 10. lipnja 2024. godine. Ovo je zasigurno najvrijednije priznanje koje je Ivana dobila za svoj predani rad u tehničkoj kulturi ali i poticaj svim vrijedim članovima udruga Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće.

            Odbor za dodjelu Nagrade „Faust Vrančić“ koji je imenovao Sabor Republike Hrvatske Odlukom o imenovanju predsjednika i članova Odbora za dodjelu Nagrade „Faust Vrančić“ (Narodne novine, broj 142/21.), u sastavu: predsjednik Odbora prof. dr. sc. Zdenko Kovačić te članovi: prof. dr. sc. Božidar Matijević, Nikola Dmitrović, prof. mentor, Dragan Pavelin, dipl. ing., Marko Ilijašev, dipl. ing., prof. dr. sc. Ante Markotić i mr. sc. Marko Pavić, na sjednici održanoj 21. ožujka 2024. godine donio je Odluku o dodjeli državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ za 2023. godinu.

U skladu s Pravilnikom o Državnoj nagradi tehničke kulture „Faust Vrančić“, Odbor za dodjelu Nagrade „Faust Vrančić“ dodjeljuje za iznimna postignuća u tehničkoj kulturi za 2023. godinu petnaest nagrada: jednu nagradu za životno djelo, deset godišnjih nagrada pojedincima i četiri godišnje nagrade udrugama.

            Godišnjom Državnom nagradom tehničke kulture ''Faust Vrančić'' nagrađuju se Ivana Francuz, tajnica Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće, za izniman doprinos razvoju tehničke kulture i obrazovanja građana u Republici Hrvatskoj, posebno mladih.

Ivana je uz svoj redovni posao volonterski odrađivala i sve druge poslove koji su vezani za tehničku kulturu i Dom tehnike Valpovo, a nisu joj u opisu poslova. Raspoređuje djecu i mlade po radionicama i sudjeluje u svim aktivnostima koje je organizirala u ZTK Valpovo-Belišće. Posebno treba istaknuti i angažman oko umirovljenika koji su sudjelovali u radionicama u Domu tehnike.

                Najvrjedniji dio Ivaninog rada je organiziranje radionica CTK Valpovo-Belišće u kojima sudjeluju štićenici SOS Dječjeg sela Ladimirevci i članovi udruga „MI“ Valpovo i „Zvono“ Belišće koje se brinu sa osobe sa posebnim potrebama. Ivana više od dvadeset godina radi u radionicama modelarstva, zmajadama, lampionadama i drugim tehničkim aktivnostima prilagođenim takvim osobama.

                U 2023. godini Ivana se posebno istaknula u organiziranju i provođenju 57 aktivnosti. Kroz radionice u Domu tehnike, Osnovnim školama na našem području i SŠ Valpovo prošlo je 1022 djece vrtićkog uzrasta, djece i mladih u osnovnim i srednjoj školi, građana, te umirovljenika.

Ivana se zasluženim primitkom ovog prestižnog priznanja svrstala u red malobrojnih dobitnika „Fausta Vrančića“ u ZTK Valpovo-Belišće:

2007.Filip Kljajić

2009.Dragan Francuz

2010.Dragan Milec

2011.AD Anonymus Valpovo

2012.Fotoklub Valpovo

2013.ZTK Valpovo-Belišće

2014.Zvonimir Hajnc

2023.Ivana Francuz

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 624 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu