Bizovčani oduševili Čačince

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC Kulturno umjetničko društvo „Bizovac“ po prvi puta je gostovalo u Čačincima, gdje je održana kulturno – zabavna manifestacija “Tijelovo 2015“.

Nakon svečane procesije čačinačkim ulicama, koju je predvodio čačinački župnik vlč. Ivica Razumović uz tradicionalne duhovne pjesme, program se nastavio u Sportskoj dvorani Osnovne škole. Na ovoj Smotri folklora, uz nastup osam KUD-ova s više od  300 sudionika, osim domaćeg KUD-a “Čačinci”, čiji je nastup i otvorio Smotru, nastupili su članovi KUD-a “Bizovac” iz Bizovca, KUD “Matija Gubec” iz Donjeg Miholjca, KUD “Slavonac” iz Podravske Moslavine, KUD “Manuel” iz Feričanaca, KUD “Crkvari” iz Crkvara, SKUU “Franjo Strapač” iz Markovca Našičkog i Bunjevački kulturni krug iz Csavolya, iz susjedne Republike Mađarske. Kada su tijekom nastupa izvodili plesove i pjesme bizovačkog kraja, bizovački folkloraši pobrali su simpatije brojnih oduševljenih gledatelja i  ljubitelja folklorne umjetnosti za što su u nekoliko navrata nagrađeni dugotrajnim pljeskom.
Nakon nastupa KUD-ova, Čačinčani i njihovi gosti, zabavljali su se do dugo u noć uz popularni tamburaški sastav Fijaker i simpatičnog komičara Davora  Dretara Dreleta.