Održana Prva večer korizmenih pjesama

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 HARKANOVCI Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Harkanovci sinoć je je bilo domaćin prve večeri korizmenih pjesama.

U crkvi Snježne Gospe, nakon pobožnosti Križnoga puta nastupili su članovi domaćeg društva, a potom Pjevačka skupina „Pajdaši“ iz Bocanjevaca, članovi Kulturno umjetničke udruge „Franjo Ebling“ iz Svetog Đurđa,Kulturno umjetničkog društva iz Josipovca, Ženska pjevačka skupina Šokadija iz Ivanovaca, Zelčina i Marjančaca, Crkvenog zbora Ladimirevci-Marjančaci te Crkvenog zbora Župe Marijanci. Između nastupa skupina čitani su prigodni sadržaji korizmene tematike.

Na početku programa sudionike je pozdravio predsjednik Mjesnog odbora Jozo Piškorjanac i naglasio zadovoljstvo što je mjesno kulturno umjetničko društvo pokrenulo ovu manifestaciju, poželio uspješan nastup i izrazio nadanja da će manifestacija prerasti u tradicionalno dagađanje.

Večer korizmenih pjesama pokazala je bogatstvo hrvatske baštine koju je i ovoga puta brojna publika popratila s velikim zanimanjem, a druženje izvođača nastavljeno je u Društvenom domu gdje ih je dočekala bogata ponuda domaćih, tradicionalnih korizmenih jela iz kuhinja harkanovačkih domaćica.