Uključiti mlade - osnovna zadaća

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE  Sinoć je održana redovna izvještajna skupština Amaterskog kazališta Belišće.

Protekla je godina bila uspješna i ispunjena brojnim aktivnostima, proističe iz izvješća koje je podnio predsjednik Željko Čorba.

Novouređeni prostori u Centru za kulturu Sigmund Romberg pružaju optimalne uvjete za rad tako da su i u prošloj godini članovi Amaterskog kazališta sudjelovali u raznim programima, od programa posvećenog izboru najboljih u sportu do tradicionalnih 39. Memorijala Dragutina Merca i Ivana Nikolnikova, 41.Rombergovih glazbenih večeri, 18. “Maestro, hvala za sve - neka glazba dalje teče”, premijere dramskog ansambla mladih, nastupa na smotrama dramskih amatera i plesnih večeri glazbenog ansambla.

Sličan angažman očekuje članove Amaterskog kazališta i u 2018. godini, dio programa je već i ostvaren. Članove najmlađeg dijela ansambla očekuje premijerni nastup u dječjoj predstavi  Bajka o Maslačku, a Amatersko će kazalište biti domaćin županijske Smotre dramskih kazališnih amatera.

Kako je navedeno u planu rada, pored brojnih, već uobičajenih aktivnosti na organizaciji tradicionalnih manifestacija, priredbi i programa, uložit će maksimalne napore kako bi se animirali novi članovi koji bi se aktivno uključili u rad dramske i glazbene sekcije uz poseban naglasak na najmlađe, u okviru glazbene sekcije pokušati će osnovati tamburaški orkestar kako bi  nastavili bogatu tradiciju tamburaške glazbe sa kojom se ovo kazalište sa punim pravom u prošlosti ponosilo, te organizirati gostovanja amaterskih kazališta u gradu Belišću, kao i odlazak naših dramskih ansambala na gostovanja kako bi našim gledateljima pružili mogućnost uživanja u programima ostalih kazališta i obrnuto.

Članovi Amaterskog kazališta i sinoć su istaknuli povezanost s djelovanjem Centra za kulturu Sigmund Romberg s kojim dijele prostor za djelovanje te su sa zadovoljstvom naglasili kontinuitet dobre suradnje unatoč kadrovskim promjenama koje su nastupile odlaskom dosadašnje ravnateljice Silvije Kifer u mirovinu. O kontinuitetu suradnje govorila je i novoimenovana ravnateljica Tea Kozina, a sudionicima skupštine obratio se Zamjenik gradonačelnika Domagoj  Varžić, i sam član Amaterskog kazališta te čestitao na ostvarenim dometima u radu u protekloj godini te obećao podršku Grada u daljem razvoju aktivnosti Amaterskog kazališta u ovoj i sljedećim godinama.