Katančići u Voloskom

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Članovi HPD Matija Petar Katančić Valpovo gostovali su proteklog vikenda u Lovranu i Voloskom na Opatijskoj rivijeri.

U nedjelju, 6. listopada, Katančići su pjevali na svetoj misi u župnoj crkvi Sv. Ane u Voloskom, a nakon mise valpovački je zbor pod ravnanjem svoga dirigenta maestra Želimira Sušića održao i koncert. Program koncerta sadržavao je sakralne zborske skladbe namijenjene izvođenju a cappella, ali također i neke slavonske tradicijske pjesme obrađene za zbor. Upravo taj dio repertoara posebno se dopao domaćoj publici koja je izvođače oduševljeno nagradila dugotrajnim pljeskom. Na ovaj način Katančići su uspješno predstavili svoj zbor, ali ujedno i promovirali grad Valpovo iz kojega su došli. Na kraju koncerta, župnik župe Volosko gospodin Petar Belanić uputio je Katančićima poziv da ponovno dođu u njihov kraj. Druženje domaćina i njihovih gostiju iz Valpova nastavilo se potom u prostoru pored crkve s kojega su naizmjenično odjekivale slavonske pjesme kao i melodije karakteristične za Hrvatsko primorje. Nakon koncerta i druženja sa župljanima Voloskog, Katančići su se puni dojmova i lijepih uspomena uputili kući, a pjesme i dobrog raspoloženja nije nedostajalo niti u autobusu.

Bilo je ovo još jedno prekrasno gostovanje HPD-a Matija Petar Katančić koje je osmislila predsjednica Udruge, gospođa Melita Brkić Tajz, a kojim se željelo nagraditi članove zbora za njihovo ustrajno dolaženje na probe i sudjelovanje u svim zborskim aktivnostima.