MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 


     

O razvoju drvne industrije Slavonije s posebnim osvrtom na obitelj Gutmann

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Ogranak Matice hrvatske u Belišću i Gradska knjižnica i čitaonica Belišće organiziraju promociju knjige "Od industrijalaca do kažnjenika" autora dr.sc. Hrvoja Volnera, docenta na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku.

Bit će to sjajna prigoda za upoznavanje dijela povijesti Belišća iz rakursa znanstvenika koji se bavi tom tematikom na temelju sačuvanih egzaktnih podataka.

Autor je rođen u Našicama 1976. gdje završava osnovnu i srednju školu. Studij povijesti i filozofije završava 2001. g. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, s diplomskim radom „Epoha realnog socijalizma i procesi demokratizacije“ te stječe zvanje profesora povijesti i filozofije. Na istom fakultetu 2007. g. završava poslijediplomski studij hrvatske povijesti i stječe naslov magistra znanosti; magistarski rad „S. H. Gutmann d. d. u industriji međuratne Jugoslavije i razvoj Belišća“.

Knjiga "Od industrijalaca do kažnjenika" je nastala na temelju dugogodišnjeg istraživanja arhivskih fondova drvne industrije u Slavoniji na prijelazu stoljeća i u međuratnom razdoblju te na temelju bogatoga arhivskog gradiva Državnog arhiva u Osijeku o tvrtki S. H. Gutmann d.d. Pripadnike obitelji Gutmann možemo smatrati nositeljima modernizacije na području Hrvatske i Slavonije – osnivaju drvnu i kemijsku industriju, kao i druge popratne djelatnosti potrebne za finalizaciju proizvoda i remont. Uz navedeno, baruni Gutmanni bili su među najvećim zemljoposjednicima u Slavoniji

Promocija će se održati u PETAK, 8. studenoga 2019. godine, u velikoj vijećnici gradske uprave Belišće, s početkom u 18,00 sati. 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 859 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu