MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nacionalni stožer civilne zaštite 5.4. u 14:00 sati:

Trenutno je potvrđeno ukupno 1182 osobe zaražene koronavirusom, a 125 osoba je ozdravilo. Dosad je petnaest osoba preminulo.

Prema podacima Stožera civilne zaštite OBŽ od 5.4. u 11:00 sati:

Na području Osječko-baranjske županije je 92 zaražene osobe. Dvije su osobe izliječene, a pet osoba je preminulo.

Na području Valpovštine oboljelo je 8 osoba. Pet u Valpovu i po jedna u Belišću, Petrijevcima i Samatovcima.

Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.  

Nastavljena Modelarska liga

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva.

Natjecanje je pokrenuto s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva. Sudionici Lige su učenici osnovnih škola, udruga ili posebnih odjela osnovnih škola od petog do osmog razreda i njihov mentor. Ekipa se sastoji od dva učenika koje na natjecanje dovodi jedan mentor. 

Na natjecanju koje organizira ZTK Valpovo-Belišće natjecati će se učenici iz CTK Valpovo-Belišće, OŠ Valpovo, OŠ Belišće, OŠ Veliškovci, udruge „Zvono“, udruge „MI“ i SOS Dječjeg sela Ladimirevci. Prednatjecanja su započela  11. veljače 2020. u OŠ Veliškovci, a poslije toga po rasporedu po školama, te tako sve do „Uskrsa u tehnici“. Planirano je da u Modelarskoj ligi 2020. sudjeluju svi učenici od 5. do 8. razreda. Učenike za ovo natjecanje pripremaju nastavnici tehničke kulture.

Nakon razrednih natjecanja održat ćemo natjecanje na nivo škole, kako bi dobili ekipe koje će sudjelovati na županijskom nivou.

Svi zainteresirani učenici mogu se još uvijek javiti nastavnicima tehničke kulture ili u Dom tehnike Valpovo. Zadnja kvalifikacijska natjecanja biti će u radionicama u sklopu „Uskrsa u tehnici“ . Troškovi natjecanja su za natjecatelje besplatni.

Ekipa izrađuje (ne i mentor) jednak projektni zadatak tijekom 2 školska sata, dijeleći poslove prema sposobnostima i sklonostima. Zadatke za provedbu natjecanja, u pravilu, priprema organizator. Pri izradi modela/makete koristite se slijedeći materijali: šperploča, balza, pluto, furnir, stiropor, pleksiglas, PVC materijali, žica, konac…

Učenici posebnih odjela rješavaju zadatak primjeren svojim mogućnostima, a mogu rješavati isti zadatak kao i ostali natjecatelji ili jednostavniji zadatak, u dogovoru sa svojim mentorom.

Na fotografijama možete vidjeti natjecanje u OŠ Veliškovci (5. i 6. razred) i u OŠ Belišće (5c razred). Ukupno je sudjelovalo 22 ekipe (44 učenika).

 

Foto: Ivana Francuz

više: https://www.facebook.com/CTKVB/

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 306 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu