MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nacionalni stožer civilne zaštite 8.4. u 14:00 sati:

Trenutno su potvrđene ukupno 1343 osobe zaražene koronavirusom, a 179 osoba je ozdravilo. Dosad je devetnaest osoba preminulo.

Prema podacima Stožera civilne zaštite OBŽ od 8. 4. u 11:00 sati:

Na području Osječko-baranjske županije je 101 zaražena osoba. Četiri je osobe izliječeno, a pet osoba je preminulo.

Na području Valpovštine oboljelo je 8 osoba. Pet u Valpovu i po jedna u Belišću, Petrijevcima i Samatovcima.

Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.  

6.Smotra amaterskog plesa i likovnog stvaralaštva "Veseli ritam pokreta"

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Mažoretkinje grada Valpova, u suradnji s Osnovnom školom Ladimirevci, a pod pokroviteljstvom Grada Valpova i Turističke zajednice Grada Valpova, već šestu godinu zaredom organiziraju Smotru amaterskog plesa i likovnog stvaralaštva "Veseli ritam pokreta" povodom obilježavanja Međunarodnog dana plesa.

Smotra iz godine u godinu privlači sve veći broj sudionika, a protekle je godine izašla iz okvira slavonskih županija te je podignuta na državnu razinu, budući da su sudionici, kao i likovni radovi, pristigli u Valpovo iz raznih dijelova Hrvatske. Ove se godine očekuje još bolji odaziv, što znači više od 250 plesača i više od 350 likovnih radova.

Smotra će se održati u subotu, 25. travnja 2020. godine s početkom u 11 sati u Gradsko-školskoj sportskoj dvorani u Valpovu, Dr. Franje Tuđmana 4.

Mažoretkinje grada Valpova "Veseli ritam pokreta" pokrenule su s ciljem isticanja plesa kao umjetničkog izričaja i razvoja motoričkih funkcija te kondicije, kreativnosti i sklada pokreta.

Plesna smotra je revijalnog karaktera, a program obuhvaća izvedbu plesnih točki u kategorijama mažoret plesa, kreativnog plesa i „duet dancea“ te izložbu likovnih radova. Na smotri mogu sudjelovati  plesači iz dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola te udruga.

Za sve sudionike smotre planira se organizirati plesna radionica s nastavnicima suvremenog plesa po završetku revijalne smotre. Uzimajući u obzir da s plesnim skupinama u školama i vrtićima rade učiteljice i odgojiteljice, ovo je prilika i za njihovo profesionalno jačanje.

Plesne skupine mogu prijaviti svoje nastupe u sljedećim kategorijama:

  1. MAŽORET PLES (u plesu koristiti jednostavnije plesne elemente, naglasak je na marširanju, izmjenama formacija (pokrivenosti poda), dinamičnosti i usklađenosti tima, dizanja, akrobacije i odlaganje štapa na pod nije dozvoljeno)
  2. KREATIVNI PLES (tehnika mora biti primjerena dobnoj skupini, naglasak je na timskome radu te usklađenosti, plesna tehnika sa ili bez rekvizita koja izražava ritam i tempo glazbe; stil plesa i plesne tehnike po izboru, dizanja i lakše akrobacije su dozvoljeni)
  3. DUET DANCE (tehnika mora biti primjerena dobnoj skupini, naglasak je na usklađenosti para, plesna tehnika sa ili bez rekvizita koja izražava ritam i tempo glazbe; stil plesa i plesne tehnike po izboru, dizanja i lakše akrobacije su dozvoljeni)

Melodije po izboru (primjerene uzrastu).

 

 

 

Trajanje:

dječja i kadetska dob do 1:30

 juniorska i seniorska do 2:30

 

DOBNE SKUPINE:

 

A         Dječja (do 9 godina)

B          Kadetska (10 – 12)

C          Juniorska (13 – 15)

D         Seniorska (16+)

 

 

Prijavnica – Veseli ritam pokreta 2020

 

LIKOVNI NATJEČAJ

Raspisan je i likovni natječaj kojemu je cilj kreativnim izražavanjem učenika uz stručno vodstvo učitelja likovno se izraziti, poštujući zadani likovni motiv, kao i afirmirati dječje likovno stvaralaštvo kroz korelaciju likovne, glazbene i plesne kulture, na način da djeca svojim likovnim radovima istaknu važnost i skladnost plesnog izričaja povodom održavanja 6. Smotre amaterskog plesa i likovnog stvaralaštva „Veseli ritam pokreta“ u Valpovu i Međunarodnog dana plesa.

  • LIKOVNI MOTIV: Glazba koja pokreće
  • LIKOVNO PODRUČJE: crtanje, slikanje, grafika
  • LIKOVNA TEHNIČKA SREDSTVA: po izboru
  • FORMAT: A4

            Zadani likovni motiv je moguće ostvariti likovnim izražavanjem učenika nakon slušanja glazbe po izboru. Odabrano glazbeno djelo treba biti primjereno uzrastu djeteta. Broj radova sudionika nije ograničen. Jedan učenik može poslati više radova. Na natječaj se prijavljuju samo individualni radovi. Radovi se dostavljaju do 10. travnja 2020. godine.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 311 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu