MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Izložba čitalačkih grafita

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo pripala čast da bude domaćin izložbe Čitalačkih grafita koji su doputovali iz različitih krajeva Republike Hrvatske te iz Bosne i Hercegovine.

Potaknuti činjenicom kako su današnja djeca slabije motivirana za čitanje učiteljice Ljiljana Marinjak i Marija Bulut Lukačević iz OŠ Ladimirevci/PŠ Ivanovci, zajedno s učiteljicom Monikom Mužar-Kos iz OŠ Hinka Juhna Podgorač pokrenule su 2020./2021. školske godine međunarodni eTwinning projekt „Uz čitanje riječi rastu“ koji je namijenjen učenicima od 1. do 8. razreda.

Ovim projektom prvenstveno su željele približiti djeci čitanje knjiga te time izgrađivati kulturu čitanja, razvijati čitalačku vještinu učenika i njihovo kritičko mišljenje. Kroz naviku čitanja i promišljanja različitih vrsta književnih djela željele su utjecati na cjeloživotno obrazovanje učenika, poticati radost čitanja, uvoditi u čitanje, razvijati vještinu čitanja, učiti kako se odnositi prema knjizi, pobuditi interes učenika za samostalno posuđivanje i čitanje knjiga i time utjecati na izgrađivanje svestrane stvaralačke osobe razvijenih sposobnosti čitanja, izražavanja, doživljavanja i vrednovanja književnih djela. Samim time razvijati i kultura provođenja slobodnog vremena učenika. Projekt je bio odlično prihvaćen te se već prve godine u projekt uključilo 281 učiteljaiz sedam zemalja. Projekt je svake godine sve više rastao te se projektu, kao suautorica, uključila i učiteljica Snežana Stević iz Bosne i Hercegovine, OŠ „Aleksa Šantić“ Osmaci.

Ove školske godine 2023./2024. projekt ima svoj 4. nastavak. Projekt je bio osmišljen tako da se kroz obilježavanje prigodnih datuma vezanih uz čitanje, provede niz aktivnosti s učenicima kojima će se poticati i motivirati učenike na čitanje. Tijekom četverogodišnjeg trajanja projekta, kreativnim aktivnostima je ostvareno niz suradnji s projektnim partnerima. Projektni partneri su zajednički stvarali basne, bajke i priče, natjecali se u čitanju naglas, stvarali čitalačke mamce i književne putovnice te time jedni druge poticali na čitanje književnih djela, fotografirali se s knjigom, stvarali zajedničku Putujuću pjesmaricu koja je putovala različitim zemljama… Čitalački grafiti je jedna od suradničkih aktivnosti koja je pokrenuta ove školske godine. Učenici su uz vođenje svojih učiteljica, nastavnica hrvatskoga jezika ili knjižničarki izrađivali grafit na temelju pročitanog književnog djela. Najuspješnije radove projektni partneri su poslali autoricama projekta te je Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo pripala čast da bude domaćin izložbe Čitalačkih grafita koji su doputovali iz različitih krajeva Republike Hrvatske te iz Bosne i Hercegovine.

Otvorenje izložbe dječjih radova održat će se u petak, 17. svibnja u 17,00 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 497 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu