MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Šetnja kroz povijest Slavonije

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 VALPOVO U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo, dr. Dinko Župan predstavio je 12. broj časopisa Scrinia Slavonica.

Ovaj časopis od 2001. godine izdaje Podružnica za povijest Slavonije Srijema i Baranje Hrvatskog instituta za povijest iz Slavonskog Broda, a uređivačka je koncepcija u svakom broju sklona podariti svojevrsnu šetnju kroz povijest ove subregije.
Slično je i u broju 12 u kojem je istaknuto mjesto pripalo tekstovima posvećenim našem kraju ili su autori iz Valpovštine. Tako je Hrvoje Volner pisao o odnosima u Belišću u vrijeme Kraljevine SHS, pa doznajemo cijeli niz zanimljivosti iz tog vremena, a i veduta belišćanske željezničke postaje na naslovnici je ovoga broja. Dr. Dinko Župan je pisao o tome što je čitala Dora Pejačević, a u ovom je broju Zlata Živaković Kerže napisala prikaz knjige Milana Salajića "Staro Belišće – kulturno povijesni vodič". Sve su ovo činjenice koje su prikaz časopisa učinile zanimljivim, a upotpunila ga je interpretacijom Županova teksta Sandra Miljački Andrić.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu