MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Ana Topić i Luka Ileš najčitatelji Gradske knjižnice i čitaonice Valpovo

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  U Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo sinoć je bogatim programom, po jedanaesti puta obilježena Noć knjige.

Ove godine organizatori su pripremili lijep program kojim su proslavili knjigu, ali i uklopili  se u temu i moto ovogodišnje Noći knjige. Tema je sloboda, dok je moto O lijepa, o draga, o slatka...Gundulićeve riječi odzvanjaju svijetom, aktualnije nego ikad.

Cjelovečernji program započeo je promocijom treće knjige poezije Joze Bogdanovića, Iluzije osamljenika.

Sudionicima je najprije govorio Ivan Tonković, predsjednik valpovačkog ogranka Matice hrvatske, a potom je Sanja Birović pročitala svoj osvrt na književno stvaralaštvo Joze Bogdanovića.

Iz razgovora Sandre Miljački Andrić  s autorom, sudionici su saznali o procesu pisanja, naslovu zbirke i planovima za budućnost, a najavljena je još jedna njegova knjiga, ali drugačijeg izričaja.

Za ukupnu atmosferu prvog dijela programa Noći knjige pobrinuli su se i članovi tamburaške sekcije HKUD-A Valpovo 1905.

  

U sklopu programa nagrađeni su najčitatelji Gradske knjižnice i čitaonice Valpovo. Na Dječjem odjelu najčitatelj je Luka Ileš, predškolac – s posuđenim 81 naslovom, a na Odjelu za odrasle najčitateljica je Ana Topić, s posuđenih 108 naslova.


Program Noći knjige nastavljen je predstavljanjem izložbe fotografija starih ukrasnih zidnjaka koje je snimio i za izložbu pripremio Dubravko Maričić. Već dvadeset godina skuplja, snima i pohranjuje te relikte tradicijske kulture, a u suradnji s Udrugom za kulturu i umjetnost ZUM iz Belišća, odlučio ih je izložiti te upotpuniti prikaz svakodnevice slavonskog sela na početku 20. stoljeća. U tu se scenu uklopila suradnja s Udrugom Kotličara čiji je vrsni kuhar Antun Kukučka skuhao kotlić gulaš i počastio sudionike Noći knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It