MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nacionalni stožer civilne zaštite 4.4. u 14:00 sati:

Trenutno je potvrđeno ukupno 1126 osoba zaraženih koronavirusom, a 119 osoba je ozdravilo. Dosad je dvanaest osoba preminulo.

Prema podacima Stožera civilne zaštite OBŽ od 4.4. u 11:00 sati:

Na području Osječko-baranjske županije je 89 zaraženih osoba. Četiri su osobe preminule.

Na području Valpovštine oboljelo je 8 osoba. Pet u Valpovu i po jedna u Belišću, Petrijevcima i Samatovcima.

Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.  

Izložba slika ususret Uskrsu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Gradska knjižnica i čitaonica Belišće organizira izložbu slika pod nazivom “Dalmacija Slavoniji…ususret Uskrsu“.

 

U predvojru Gradske uprave grada Belišća bit će izložena dvadeset i jedna slika Ive Šime Dobrote. Otvorenje izložbe zakazano je za petak, 20. ožujka u 18 sati, a izložba će biti otvorena do 7. travnja.

O autoru...

Ive Šime Dobrota rođen je 5. studenoga 1946. godine u Novigradu Dalmatinskom u ribarskoj obitelji. Kao dijete pokazuje izraziti talent za likovno stvaranje, što naročito dolazi do izražaja u osnovnoj školi, gdje je bio vrlo aktivan; bilo kroz izložbe, pisanje plakata ili zidnih novina. Kad je bio 14 godina (1960.) škola mu priređuje prvu samostalnu izložbu akvarela, da bi potom njegove tri slike otišle na izložbu „Mladih likovnih stvaralaca Hrvatske“ u Zagreb, gdje prvi puta i dobiva priznate kritike. Zbog slabog socijalnog stanja u obitelji, 1961. godine upisuje dočasničku pomorsku školu koju završava 1964. kao radiotelegrafist. Bilo je to vrijeme kada ulazi u likovnu sekciju i tri godine aktivno sudjeluje kroz izradu skulptura, likovno stvaralaštvo u raznim tehnikama, da bi se opredijelio za rad u ulju.

Slikajući marine i mediteranske vedute, ovaj slikar emitira svoje refleksije, a primjernim koloritom što zrači iz neba, iz zemlje, iz vode, oslobađa se ćutilnost osjećana s ponešto i tugaljivim tonovima koje potiču sjećanje.

Vlatko Pavlović, književnik

Kolorit, boje kod Dobrote su i sredstvo i cilj, jer on privoli boje u njihovim međusobnim susretima da i same zrače i zrače, a njima također izvlači na vidjelo i sadržaje svojih ostvarenja. Tako Dobrota uspijeva stvoriti iznimno udobna gnijezda za svoje šutljive lađe, more i sve što iz toga dolazi kao blag vjetar da nas ponese i približi njegovim slikama.

Miljenko Mandžo, književnik

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu