MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

U znaku svjetlosti

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo, u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige,  organizirala je sinoć predavanje pod nazivom „Svjetlost u listopadu“.

 

Odlukom Opće skupštine UN-a, 2015. godina posvećena je svjetlosti i tehnologijama zasnovanim na svjetlu, stoga je i sam ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige uvelike tematski posvećen svjetlosti

Predavanje o sunčevoj energiji,  solarnim panelima i održivom razvoju održao je dr. sc. Denis Stanić, docent na Odjelu za fiziku pri Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku i član udruge Eko – Karašica. Zainteresirane je sudionike poveo od definicije svjetlosti do budućnosti u korištenju solarne energije, a izlaganje je upotpunio pokusima.

Predavanju se pridružio zapovjednik DVD-a Valpovo Stjepan Koški, koji je tehnologiju temeljenu na sunčevoj energiji prikazao u drugačijem svjetlu upozorivši na opasnosti koje se mogu pojaviti pri gašenju požara na objektima s ugrađenim solarnim panelima.

Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici nastavlja se u četvrtak, 29.listopada, predavanjem o J.J.Strossmayeru, povodom 200. obljetnice rođenja i 110. obljetnice smrti ovog istaknutog mecene i biskupa. Predavanje će održati Domagoj Frakaš, prvostupnik informatologije.

  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu