MJESEC HRVATSKE KNJIGE U VALPOVU: U ritmu Srđana Depola

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  U sklopu programa ovogodišnjeg  Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo sinoć je nastupio riječki pjevač, skladatelj i književnik Srđan Depolo.

Tako se savršeno uklopio u temu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige „U ritmu čitanja“ čime se želi ukazati na povezanost čitanja i glazbe.

Valpovačkoj su publici predstavio jednosatnim programom svjetske glazbene baštine izvedbama šansona Jacquesa Brela, Gilberta Bécauda, Yvesa Montanda, Charlesa Treneta i Sergea Reggianija u vlastitom hrvatskom prepjevu i francuskom originalu, te s nekoliko autorskih pjesma, za koje je napisao stihove, glazbu i orkestraciju.

Srđan Depolo autor je brojnih prepjeva poezije i šansona s engleskog, francuskog, njemačkog i talijanskog jezika.  Skladao je i glazbu za kratke filmove, napisao je priču za djecu Božićna pjesma čarobne krijesnice te roman za odrasle Gluhi auditorij.

Program Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici nastavlja se u četvrtak, 24. listopada u 19 sati, predstavljanjem knjige Dubravka Maričića „Moja sjećanja na Slavonsko podravsku željeznicu“.