MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Zlatni dečki električnih nota ponovno nastupaju

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

VALPOVO Sinoć je u okviru programa obilježavanja Dana grada Valpova održan koncert pod nazivom “Zlatni dečki električnih nota”.

Na koncertu je sudjelovalo četiri sastava s našeg područja koji su djelovali prije pedesetak godina u skladu s tadašnjim trendovima u popularnoj i rock glazbi. Svaki sastav izveo je nekoliko pjesama iz vremena svoje glazbene karijere, a nastupili su:

VIS “Talasi”- prvi sastav električnih gitara na Valpovštini osnovan 1964. godine (prestali s radom 1970.) predstavio se u sastavu: Željko Mogoroš-Ser solo gitara, Stjepan Adjić-Pišta ritam gitara, Zdravko Sudar-Kejt bas gitara, Krunoslav Ižaković bubnjevi i Zvonimir Iveković vokal.

Grupa “San” Valpovo nastala je početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća iz VIS-a “Valko”, imali su desetak autorskih pjesama i nekoliko studijskih demo uradaka. Nastupili su: Zlatko Ivošević gitara, Miroslav Tajz akustična gitara, Krunoslav Majer bas gitara, Stjepan Jambrović-Štef bubnjevi i Zvonimir Iveković vokal.

Grupa “Novi val” Valpovo osnovana je 1983. godine i aktivna je bila punih 25 godina, sve do 2007. Godine. Publici su se predstavili u sastavu: Dejan Cindori gitara i vokal, Stjepan Čehajić bas gitara i vokal, Stjepan Jambrović bubnjevi, Dragan Kavicki bubnjevi i vokal, Davor Novaković klavijature i Branko Jakopović vokal.

Zabavni orkestar Amaterskog kazališta Belišće osnovan je 1959. godine, prije točno 55 godina. Nastupili su u sastavu: Zvonimir Iveković gitara i vokal, Željko Čorba bas gitara, Davor Novaković klavijature, Stjepan Jambrović-Štef bubnjevi, Stjepan Pavoković udaraljke i jedini član iz vremena osnivanja Adalbert Gyerek-Bela truba. Kantautor Zlatko Krznarić, uz gitaru i usnu harmoniku, otpjevao je pjesmu posvećenu dugogodišnjem članu orkestra, pokojnom, Željku Sumarevu.

Program je vodila Sandra Miljački Andrić. Brojna publika uživala je, u gotovo dvosatnom programu. Na kraju koncerta na pozornicu su izašli svi sudionici i počastili publiku zajedničkom izvedbom pjesme „Mramor, kamen i željezo“, za što su bili nagrađeni gromoglasnim i dugim pljeskom.

Tekst: Nada Kavicki

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu