MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

KONCERTNI CIKLUS GRADA OSIJEKA: Koncert TRIJA NEO u dvorcu Mailath

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

DONJI MIHOLJAC U nedjelju, 29. siječnja s početkom u 19.00 sati, u organizaciji Kulturnog centra Osijek i Grada Donjeg Miholjca,  Koncertni ciklus grada Osijeka putevima glazbe dolazi u Donji Miholjac.

Donji Miholjac i dvorac Mailath prepoznati su kao novo sjedište vrhunskih kulturnih događaja koje uz mnogobrojnu i vjernu publiku Prandau Festivala postaje sve interesantnije mjesto za organizaciju koncerata, tako će se u prekrasnom ambijentu povijesnog dvorca Mailath, u nedjelju, 29. siječnja 2023. godine s početkom u 19.00 sati održati koncert Trija NEO.

Dvije Osječanke - violinistica Marija Bašić i klarinetistica Emma Štern u klavirskoj pratnji Hane Novoselec, izvest će zanimljiv klasični koncertni program na kojem će se naći djela Stravinskog, Hačaturjana i Milhauda.

Marija Bašić, Emma Štern i Hana Novoselec tri su izvrsne mlade glazbenice s mnogobrojnim glazbenim uspjesima iza sebe, i svijetlom glazbenom budućnošću ispred sebe. Tijekom koncertne večeri u Donjem Miholjcu predstavit će glazbeni repertoar koji u fokus stavlja svaki od instrumenata ovog trija, ali i njihovu sjajnu kombinaciju za koju su pisali mnogi veliki skladatelji. Na koncertnom repertoaru tako će se naći Hačaturjamov Trio za klarinet, violinu i klavir, zatim Suita za violinu, klarinet i klavir jednog od najplodnijih skladatelja 20. stoljeća Dariusa Milhauda te za kraj Suita iz „Priče o vojniku“ Igora Stravinskoga. Za jedno od najizvođenijih i najutjecajnijih djela ranog 20. stoljeća, poznato je i zanimljivo, da je skladatelj pred izvođače postavio takve zahtjeve da izvedba „Priče o vojniku“ (nikad) nije za zadatku „nedorasle“ glazbenike. Trio Neo nije se plašio staviti upravo izvedbu Suite iz Priče o vojniku na svoj koncertni program, što nam govori o razini izvrsnosti glazbenica, ali i ukazanoj časti da upravo ovo djelo čujemo na koncertnoj pozornici našeg grada.

 

Ulaz na koncert je SLOBODAN.

 

Koncert u nedjelju je dio Koncertnog ciklusa grada Osijeka koji se ostvaruje uz potporu grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, a neki od koncerata Ciklusa, osim u Osijeku, održavaju se u drugim gradovima unutar Osječko-baranjske županije s ciljem obogaćivanja koncertnog života i kulturne ponude. Stoga pozivamo sve ljubitelje glazbe i da dođu i uživaju u novim glazbenim trenucima.

 

Glazba je radost, s veseljem Vas očekujemo!

TRIO NEO

MARIJA BAŠIĆ - violina

EMMA ŠTERN - klarinet

HANA NOVOSELEC - klavir

 

Program:

Darius Milhaud: Suita za violinu, klarinet i klavir

Aram Hačaturjan: Trio za klarinet, violinu i klavir

Igor Stravinsky: Suita iz „Priče o vojniku“ za klarinet, violinu i klavir

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu