MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Muzejska večer nad gradom

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 


BELIŠĆE Muzej Belišće organizirao je “Belišćansku muzejsku noć”, pod nazivom “Muzejska večer nad gradom” u zgradama muzeja, Palači Gutmann (Palej) i Spomen vlaku.

U muzejskim zgradama uz stalni postav, posjetitelji su mogli pogledati fotografije iz muzejskih zbirki te razne originalne dokumente koji nisu izloženi u stalnom postavu.

U galerijskom prostoru Paleja postavljena je izložba umjetničkih slika članova Bel-arta, a u prizemlju, izložba crno-bijelih fotografija mađarskog fotografa Joszefa Bezdana koji se prvi puta belišćanskoj javnosti predstavio raznim portretima i motivima gradske arhitekture grada Pećuha. Izložbe su potvrde nastavka suradnje Muzeja Belišće s likovnom udrugom Bel-art i Udrugom za kulturu i umjetnost ZUM Belišće. Udruge svojim dugogodišnjim radom promiču kulturu i umjetnost te obogaćuju kulturnu scenu grada Belišća.

Izložbom Bel-art predstavlja 30 umjetničkih radova svojih članova. Izložba tematski nije određena, prepušteno je autorima izbor djela kojima žele izraziti osobna razmišljanja, stavove, ideje, osjećaje i životna iskustva. Odabrani umjetnički radovi potvrđuju umijeće i umjetničku izvrsnost te jedinstvenu osobnost i prepoznatljivost autorskog rukopisa.

Udruga ZUM dovodi nam u Belišće mađarskog fotografa Josefa Bezdana koji se predstavio s 24 fotografije u crno-bijeloj tehnicu. Proveo nas je Josef Bezdan nadasve izražajnim fotografijama, kroz grad Pećuh i njegovu gradsku arhitekturu. Fotografije portreta prikazuju lica koja kao da su izronila iz mraka, obasjana mjesečinom, trenutno su tu, a već slijedećeg trenutka polako će se povući i nestati u mraku. Ova izložba fotografije svakako će vas uvući u svoj crno-bijeli svijet u kojem ćete se osjećati dobrodošli.

U muzejskom prostoru Paleja za najmlađe posjetitelje organizirali smo radionicu izrade čestitke s motivom Palače Gutmann. Voditelji radionice su bili Kristijan Čorić i Tin Lacković, članovi Bel-arta. Mladi sudionici radionice ukrašavali su najpoznatiji belišćanski motiv flomasterima, drvenim bojicama i pastelama.

Spomen vlak ovom prigodom pretvaramo u izložbeni prostor gdje su posjetitelji mogli pogledati izložbu starih fotografija iz vremena Gutmannove željeznice i isječke filmova prilagođenih za noć muzeja.

Izložbe u Paleju mogu se pogledati do 12. veljače, a fotografije na Spomen vlaku do 29. veljače 2024. godine.

Izložbu prati prigodni katalog kao trajni podsjetnik na jednu uspješnu suradnju različitih kulturnih ustanova koje je spojila ova muzejska večer nad našim gradom.

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu