MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Burna Noć muzeja

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE/VALPOVO Više od dvije stotine muzeja i raznih institucija u stotinjak gradova i općina diljem Hrvatske jučer su omogućili građanima besplatan ulaz u sklopu manifestacije Noć muzeja, koja je svoje ovogodišnje, trinaesto izdanje, posvetila temi sporta.

Pod olimpijskim geslom "Važno je sudjelovati" Noć muzeja je od 18 sati do jedan sat iza ponoći okupila niz programa koji odgovaraju temi i u suglasju su s aktualnim sportskim događanjima, od Europskog rukometnog prvenstva do skorašnje Olimpijade. Fokus manifestacije je bio na analizi postojećih zbirki na temu sporta i stvaranju novih, te na poticanju lokalnih inicijativa u očuvanju i vrednovanju sporta kao kulturološke vrijednosti, no muzeji su  tradicionalno otvorili i vrata za svoje stalne postave i tekuće izložbe.

Tim povodom Muzej Belišće je jučer organizirao svečano otvorenje izložbe pod nazivom Povijest Košarkaškog kluba Belišće. Izložba, koja je kroz fotografije, plakete, pehare i opremu donijela 40-godišnji pregled povijesti ovog kluba,  postavljena je u prostorijama Turističke zajednice grada Belišće. O samoj izložbi govorio je Tomislav Kuna, voditelj belišćanskog Muzeja, o povijesti belišćanskih košarkaša nekoliko je riječi rekao predsjednik KK Belišće Zoran Uranjek, a izložbu i samu Noć muzeja službeno je otvorio zamjenik gradonačelnika grada Belišća, Domagoj Varžić. Tom je prilikom još jednom predstavljena drvena skulptura Sokolov ulov, koju je izradio naš sugrađanin Zdenko Krulić te je darovao Gradu Belišću, a sada krasi prostor između zgrade Muzeja i TZ grada Belišća.

U Muzeju Valpovštine priređen je bogat program koji je obuhvaćao izložbu „Od početaka sporta u Valpovu do priznanja u Bruxellesu“, kreativnu radionicua crtanja i slikanja na temu "Moj omiljeni sport" - uz stručnu suradnju Ateljea " Griva" Valpovo, promociju knjige "Pl. Berks i Ostrožac - Tragovima jedne obitelji" autora Almira Kurtovića, nastup Ženskog vokalnog sastava „Snaše“ pri KUD-u „Kolo“ Nard, skupni scenski nastup Dramske skupine Srednje škole Valpovo: „E, moj Đureto!“ (Mentor: Ljiljana Silađi, glume: Elena Perak, Sara Perak) te nastup benda „Bikini Motel“

Dakako, posjetitelji su mogli posjetiti i sve stalne izložbe i postav.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It