MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Industrijska baština Istočne Hrvatske

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Sinoć je u Muzeju Valpovštine u organizaciji Ustanove za kulturne djelatnosti Ante Evetović Miroljub i Muzejske udruge Istočne Hrvatske otvorena izložba posvećena Industrijskoj baštini istočne Hrvatske.

 

Svaka od 15 članica Muzejske udruge predstavila je po jedan objekt industrijske arhitekture sa svog područja i tako je nastala izložba koja treba potaknuti svijest šire društvene zajednice za više senzibiliteta prema naslijeđenoj industrijskoj arhitekturi.

Svjedoci smo sveopće nebrige prema toj kategoriji baštine i nesmiljenog uništavanja objekata čiju se vrijednost promatra tek u svjetlu mogućnosti unovčavanja na tržištu nekretnina i građevinskog zemljišta.

S područja Valpovštine predstavljen je vlastelinski paromlin u Valpovu, a o njemu i drugim objektima možete više saznati sve do 24. travnja, do kada je postavljena izložba.

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Pavica Majdenić, a svečanost otvorenja uljepšali su svojim muziciranjem Iskra Matijanić i Borna Valentić, učenici Glazbene škole u Valpovu.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu