MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

PRETHODNA 2019. U ZNAKU SURADNJI: Želimo svim suradnicima i posjetiteljima uspješnu 2020. godinu!

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Tijekom druge polovice 2019. godine provodili smo u suradnji s mnogobrojnim kulturnim i društvenim akterima djelatnosti u sklopu muzejske pedagogije, otvorili smo izložbe, predstavljanje knjige, organizirali otvorena vrata Muzeja, snimali mini dokumentarne filmove, Šegrtske razgovore i druge muzejske djelatnosti.

Muzejska pedagogija

U sklopu projekta Radionice: Oživimo baštinu grada Belišća i prigradskih naselja započeli smo od listopada suradnju s Osnovnom školom Ivana Kukuljevića Belišće pri čemu još jednom zahvaljujemo ravnatelju Darku Kovaču, nastavniku Miri Pušiću i svim nastavnicama i nastavnicima na suradnji.

Provedeno je pet radionica, a projekt će se nastaviti tijekom 2020. godine.

Također smo u sklopu istog projekta započeli od studenog suradnju s Dječjim vrtićem Maslačak Belišće pri čemu još jednom zahvaljujemo na suradnji ravnatelju Zdenku Glasovcu i odgojiteljicama.

Provedeno je šest radionica, a projekt će se nastaviti tijekom 2020. godine.

Tijekom studenog i prosinca proveli smo dvije radionice s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Belišće u Velikoj vijećnici zgrade gradske uprave grada Belišća i Gradske knjižnice i čitaonice Belišće. Zahvaljujemo na velikoj pomoći i suradnji kolegicama Vlasti Putar, Jasni Andrišić i Dijani Milišić-Zečević. Također zahvaljujemo nastavnicama i kolegici iz Dječjeg doma Klasje Bistrinci.

Početkom listopada proveli smo tri radionice s učenicama i učenicima Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće u suradnji s Društvom naša djeca Belišće u sklopu Dječjeg tjedna. Zahvaljujemo na suradnji učiteljima i učiteljicama belišćanske škole i kolegicama Andrei Fekete i Moniki Đogaš.

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige proveli smo kroz Belišće i muzejske zgrade početkom studenog učenice i učenike Područnih škola Veliškovci i Vinogradci. Ovim putem zahvaljujemo na suradnji nastavnicama i kolegicama iz Knjižnice.

Ukupno je kroz 18 radionica i posjeta prošlo oko 350 djece predškolske i školske dobi. 

Izložbe

U suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Belišće organizirali smo izložbu Belišćanska glazbena svakodnevnica. Zahvaljujući gospodinu Ivanu Vajdi i kolegicama i kolegama iz Likovne udruge Bel-art Belišće izložba je uz predmete naših sugrađanki i sugrađana sadržavala i 15 prekrasnih slika. Ovim putem zahvaljujemo Gradskoj upravi grada Belišća na pomoći pri ostvarenju izložbe, gospođi Mariji Ilić i Matici umirovljenika Belišće, vlasnicima predmeta, slikaricama i slikarima udruge Bel-art, knjižničarkama i kazivačima koji su obogatili otvorenje izložbe.

Također zahvaljujemo medijima Osječkoj televiziji, Gradskom radiju Belišće, Valpovštini info, Belišćanskom listu, Glasu Slavonije i drugim medijima na praćenju otvorenja izložbe.

Ukupno je na otvorenju izložbe bilo oko 90 posjetitelja. Tijekom organiziranja i otvorenja izložbe sudjelovalo je oko 30 sugrađanki i sugrađana.

U suradnji s Udrugom za kulturu i umjetnost ZUM Belišće organizirali smo izložbu Belišćanska zimska idila. Zahvaljujemo fotografima Vladi Jungu, Dubravku Maričiću i Zaimu Saljijiju, moderatorici Ani Vazdar i drugim članovima udruge na uspješnom otvorenju izložbe u prostoru muzejske zgrade kod belišćanske ambulante.

Također zahvaljujemo Gradskoj upravi grada Belišća na pomoći, gospođi Mariji Ilić i Matici umirovljenika Belišće i medijima Valpovštini info i Gradskom radiju Belišće na praćenju otvorenja izložbe.

Ukupno je na otvorenju izložbe bilo oko 60 posjetitelja. Tijekom organiziranja i otvorenja izložbe sudjelovalo je oko 10 sugrađanki i sugrađana.

Predstavljanje knjige

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, uz otvorenje izložbe Belišćanska glazbena svakodnevnica i organiziranje radionice Stvaramo pismo organizirali smo u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Belišće predstavljanje knjige Počeci habsburške Valpovštine. Ovim putem zahvaljujemo Gradskoj upravi grada Belišća na pomoći, knjižničarkama, doktoru Dinku Županu na pomoći tijekom predstavljanja. Također zahvaljujemo župniku Branku Janjiću i Župi svetog Josipa Radnika Belišće i članicama Udruge svetog Vinka Paulskog Belišće koji su nam pomogli da predstavljanje knjige ima i humanitarni karakter. Zahvaljujemo i župniku Vjekoslavu Luliću i Župi svetog Roka Veliškovci i Župi Bezgrešnog začeća BDM Valpovo, gospođi Mariji Ilić i Matici umirovljenika Belišće na pomoći pri informiranju sugrađanki, sugrađana i gostiju.

Zahvaljujemo i medijima Slavonskoj televiziji, Gradskom radiju Belišće, Valpovštini info, Belišćanskom listu, Glasu Slavonije i drugim medijima na praćenju predstavljanja knjige.

Ukupno je na predstavljanju knjige bilo oko 120 posjetitelja.

Zapisi iz Belišća

U suradnji s Gradskim radijom Belišće od srpnja do prosinca snimili smo audio zapise o povijesti Svetišta svete Ane, prigradskim naseljima Bistrinci, Gat, Gorica, Tiborjanci, Veliškovci, šumi s jednom posebnosti i božićnim običajima slavonske Podravine. Ovim putem zahvaljujemo glavnom uredniku Željku Lončariću, kolegicama Moniki Đogaš i Dolores Andraković, ostalim kolegicama i kolegama na pomoći i tehničkoj podršci.

Šegrtski razgovori

Pokrenuli smo od studenog projekt Šegrtski razgovori u sklopu kojega snimamo zanimljive razgovore s doktorima znanosti i kulturnim djelatnicima o kulturi i povijesti grada Belišća, Slavonije, Srijema i Baranje. Zahvaljujemo na suradnji Dinku Županu, Damiru Agičiću, Hrvoju Volneru i Silviji Kifer.

Otvorena vrata/Posjeti

Organizirano je u suradnji s Gradskom upravom grada Belišća, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Belišće, Turističkom zajednicom grada Belišća, Udrugom športskih ribolovaca „Podravac“ Bistrinci i drugima nekoliko grupnih posjeta i otvorenih vrata.

Povodom Igara na vodi 2019. i Belišćanske zlatne jeseni organizirana su otvorena vrata u muzejske zgrade. Tijekom obje manifestacije Muzej je posjetilo oko 600 sugrađanki, sugrađana i gostiju. Zahvaljujemo na suradnji i velikoj pomoći Gradskoj upravi grada Belišća, našim knjižničarkama, „Belartovcima“, „Zumovcima“, voditeljici Janji Čeliković i kolegicama i kolegama Turističke zajednice grada Belišća.

Također zahvaljujemo na organiziranim posjetima gospodinu Milanu Boriću, kolegicama iz Gradske knjižnice i čitaonice Belišće i gospodinu Dinku Županu.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It