MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

I tržište prepoznaje kvalitetu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

VALPOVO Sinoć je u Valpovu održana izvanredna godišnja skupština pčelara,članova udruge pčelara Valpovština.

Pored članova, kao gosti sudjelovali su Zvonimir Pajnić, predsjednik Županijskog saveza pčelara Osječko-baranjske županije, Pavica Majdenić zamjenica gradonačelnika Valpova, Domagoj Varžić, zamjenik gradonačelnika Belišća, Srećko Vuković, načelnik Općine Bizovac i Silva Vendlng pročelnica za gospodarstvo Županije Osječko-baranjske. Pčelari Valpovštine osvrnuli su se na rezultate u prošloj godini koju su po količini prinosa ocijenili najlošijom u desetljeću. Prepolovljena proizvodnja nije ih omela u brojnim aktivnostima, posebice humanitarnim. Naime, pčelari Valpovštine s godišnjom proizvodnjom oko 50 tona meda i drugih pčelinjih proizvoda, mogu se pohvaliti prošlogodišnjim donacijama 150 kilograma meda i propolisa te 22 košnice napučene pčelama poplavljenim područjima i s 30 kilograma meda Caritasu Valpovo i 20 kilograma meda Udruzi Sveti Vinko Paulski konferencija Belišće.

- Kišna godina koju je obilježilo manje paše i borba s raznim bolestima imala je i svojih dobrih strana, a to je porast broja novih, mladih pčelara u Valpovštini. Samo u prošloj godini našoj udruzi koja ima 127 članova pristupilo je dvadesetak novih. Na taj rezultat zasigurno je u velikoj mjeri utjecala i dugogodišnja kriza i nemogućnost zapošljavanja, pa se mladi sve više okreću pčelarstvu kao izvoru egzistencije. Nastavi li se započeti trend povećanja broja pčelara i u idućim godinama, vrlo brzo bismo mogli dosegnuti razinu proizvodnje dovoljnu za podmirenje domaćih potreba za medom - naglašava predsjednik udruge Mario Fišer, dodajući da kupci posljednjih godina sve više prepoznaju kvalitetu i sve više traže med domaće proizvodnje, unatoč njegovoj višoj cijeni od uvoznog meda.

Pčelari Valpovštine su uz suorganizaciju Općine Bizovac i pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja u prošloj godini u Bizovcu organizirali manifestaciju Dani meda u Valpovštini s brojnim izlagačima, a mogu se pohvaliti i međunarodnim stručnim skupom te prezentiranjem Udruge na manifestacijama diljem Valpovštine i šire. U suradnji sa Županijom uključeni su u IPA projekt Panonian Bee u sklopu čega su dobili tri elektronske vage te 21 komplet opreme u kojem se nalaze košnice s pčelama, vrcaljke, posude za med i cjedila.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu