MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

       

HARBURG FREUDENBERGER: Trening centar – predselekcija zaposlenika

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE Na mjestu zgrade nekadašnje Mehaničke prerade drveta unutar belišćanskog tvorničkog kruga, danas je otvoren Trening centar tvrtke Harburg Freudenberger Belišće.

Na svečanosti otvaranja, samu ideju i svrhu trening centra, prisutnima je predstavio Zoran Uranjek, član Uprave HF-a Belišće, rekavši na samom početku kako je, nažalost, i ova tvrtka osjetila nedostatak stručne radne snage.

-Iz tog smo razloga prošle godine predložili Upravi u Hamburgu osnivanje Trening centra u kojem bi učenici, ali i novozaposleni te oni koji se odluče na prekvalifikaciju, mogli odraditi praktični dio osposobljavanja. Na neki način bi se time vršila i predselekcija ljudi prije nego se zaposle u našoj tvrtki, pojasnio je Uranjek, dodavši kako će se u trening centru učiti kako se u tvrtki radi, koja je kultura rada, a nakon tog početnog dijela, novim zaposlenicima će biti lakše uklopiti se u njihov sustav rada.

Uređenje i obnova zgrade nekadašnje mehaničke prerade drveta počelo je u siječnju ove godine, u što je uloženo više od 100.000 eura, a paralelno se ulagalo u nove CNC strojeve na kojima će se provoditi praksa, u što je uloženo više od 65.000 eura. Oko 35.000 eura je uloženo u naprave i alate te neke starije strojeve na kojima će se isto tako vršiti obuka CNC operatera, tokara, strojobravara i zavarivača.  

-S nestrpljenjem očekujemo učenike koji će ovdje odrađivati ljetnu praksu,  ali jednako tako i sve one koji će ondje obavljati prekvalifikaciju, naglasio je Uranjek.

Na svečanom otvorenju su, uz predstavnike HF-a, bili i predstavnici jedinica lokalne samouprave, zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković te valpovački gradonačelnik Matko Šutalo sa svojom zamjenicom Anom Brajnović. O značaju Trening centra za lokalnu zajednici, zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković rekla kako je to ozbiljan i važan korak prema spajanju gospodarstva s obrazovnim sustavom.

-Dualno školstvo, bliža suradnja gospodarstva i obrazovanja, nam treba biti cilj. Trening centar HF-a Belišće treba biti primjer svima ostalima da probaju organizirati praksu za svoje buduće zaposlenike. Time ćemo dobiti kvalitetne ljude koji će raditi i koji će na kraju biti zainteresirani ostati na našim prostorima. Nemamo puno vremena, ovaj proces se treba maksimalno ubrzati, da već možda sljedeće godine imamo određene rezultate, odnosno osposobljene ljude koji će i ostati raditi u Belišću, Valpovu, Osječko – baranjskoj županiji i u konačnici u Hrvatskoj, poručila je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković.

Na svečanom otvorenju trening centra HF-a Belišće bili su i poslovni partneri i suradnici, ali i predstavnici institucija iz okruženja, poput Srednje škole Valpovo i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ispostave Valpovo, te predstavnici Hrvatsko – njemačke gospodarske komore. 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu