MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

PPK VALPOVO: Jedinstveni projekt navodnjavanja u RH

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Poljoprivredno-prehrambeni koncern Valpovo u 2019. godini bilježi uspjehe na poslovnom planu, što ih i ove godine svrstava među najbolje tvrtke poljoprivredne djelatnosti u Hrvatskoj.

Kako su izvijestili, investicije najavljene u ovoj godini i izvršene su - u ratarstvu to je modernizacija poslovanja, odnosno nabava nove mehanizacije veće snage i učinka te informatizacije poslovnih procesa u vrijednosti od dva milijuna kuna.

Ostvaren je pilot-projekt navodnjavanja u Brođancima u vrijednosti od milijun kuna, i to kao jedini takav u Hrvatskoj, jer se navodnjavanje obavlja direktno iz zdenca.

Za industrijski krug potpisan je ugovor o sufinanciranju solarne elektrane snage 1mW u vrijednosti od milijun eura, a gradnja počinje početkom 2020. godine. U Silosu su izvršene investicije od dva milijuna kuna koje obuhvaćaju rekonstrukciju tri usipna koša radi povećanog kapaciteta prijma i olakšanog manevra vozilima, ugrađena je nova aspiracija, napravljeno podno skladište za pljevicu i otpad te sanirano oko 1000 četvornih metara prometnih površina.

- Tvornica stočne hrane zauzima važno mjesto u planovima, što je vidljivo iz investicija izvršenih u novu pakericu gotovih proizvoda te rekonstrukciju usipnog koša za sirovine, vrijednosti 700.000 kuna. Pokrenute su i aktivnosti novog dizajna vreća, poboljšane recepture stočne hrane, vanjskih konzultanata, raznih promidžbenih aktivnosti u vrijednosti većoj od 500.000 kuna.

Predviđena je modernizacija pogona te nova linija za riblju hranu vrijednu dva milijuna eura“, najavili su iz tvrtke koja je u Brođancima planira i nadogradnju farme junadi u vrijednosti od milijun eura.

Skrojen je i plan investicija za 2020. godinu.

U ratarstvu će iznositi oko milijun eura (nastavak nabave mehanizacije, uređenja površina kao što su drenaža, ravnanje terena i podizanje kvalitete tla te nastavak ulaganja u navodnjavanje.

Tu je i gradnja novog skladišnog prostora za kooperaciju te rekonstrukcija i proširenje pruge u Silosu.

Planirana je investicija u farmu svinja kapaciteta 600 krmača s tovom od 18.000 komada godišnje. Pratilo bi ju bioplinsko postrojenje te bi očekivana investicija iznosila oko 50 milijuna kuna. Postoji zanimanje za zemljište pokraj ekonomije na Metlincima koje bi bilo kao idealna površina zbog blizine ceste, izvora energenata te Metlinaca kao skladišnog prostora, najavljuju.

Lidija Aničić

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu