RK Valpovka uspješna u organizaciji 10. Međunarodnog memorijalnog rukometnog turnira "Zlatko Ivić - Čiva

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Rukometni klub Valpovka u vremenskom periodu od 10. do 17. rujna 2022. godine organizirao je 10. Međunarodni memorijalni rukometni turnir "Zlatko Ivić - Čiva" u znak sjećanja na poginulog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i rukometaša.

U prvom dijelu (vikend 10./11. rujna), u konkurenciji mladića U17, sudjelovalo je 8 momčadi: RK Zadar 1954, RK Koprivnica, RK Nexe, RK Vodice, MRK Čakovec, selekcija Požega/Nova Gradiška, RK Risovi (Sjeverna Makedonija) i RK Valpovka.
Naslov pobjednika, više nego zasluženo, osvojili su momci iz RK Zadar 1954.

U drugom dijelu (subota, 17. rujna), kao i prethodnih godina, središnji događaj bio je vezan uz najmlađe i mini rukomet.
Oko 350 djevojčica i dječaka u 4 konkurencije okupilo se u valpovačkoj dvorani te subotnji kišni dan pretvorilo u festival dječje igre, radosti i sportskog osmjeha.
Svojim radionicama aktivno su se uključili volonteri Gradskog društva Crvenog križa Valpovo te na taj način oplemenili ovaj projekt.
 
Projekt je sufinanciralo Ministarstvo turizma i sporta pod sloganom "Uđi u igru" te  Osječko - baranjska županija, Grad Valpovo i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Valpovštine.
Središnji događaj, u nazočnosti gostiju, mladih sportaša, njihovih voditelja i pratnje otvorio je zamjenik gradonačelnika grada Valpova, Marko Barišić.
 
Rukometni klub Valpovka dobio je brojne pohvale na uspješnoj organizaciji cjelokupnog projekta te uputio zahvalu svima koji su pomogli njegovu provedbu.


 RK VALPOVKA VALPOVO