Zdenko Cerovečki, član DVD-a Belišće na „7. Baranjskom Ferivi polumaratonu“

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U subotu, 17. rujna 2022. godine, u jedinstvenom ambijentu baranjske prirode i novoobnovljenog dvorca u Tikvešu organiziran je 7 po redu Baranjski Ferivi polumoraton.

Na glavnoj utrci na 21 kilometar i 100 metara sudjelovalo je 300 sudionika, a ni lošije vrijeme  nije spriječilo polumaratonce da odmjere snage u ovoj tradicionalnoj sportskoj manifestaciji.

Na utrci okupljeni se mnogobrojni sportaši i rekreativci, a nastupio je i naš član DVD-a Belišća Zdenko Cerovečki.

Uz brojne sudionike iz Republike Hrvatske i susjednih država, Zdenko Cerovečki s ponosom predstavljajući Dobrovoljno vatrogasno društvo Belišće, istrčao je stazu s vremenom 1:45 minuta, što je njegovo osobno najbolje vrijeme, a samim time zauzeo je 2. mjesto u kategoriji 60+, na čemu mu čestitamo.

Upravo zahvaljujući Baranjskom Ferivi polumaratonu, ali i ostalim važnim sportskim priredbama, Osječko-baranjska županija istaknula je kandidaturu za Europsku regiju sporta 2024. godine, na što je podsjetio i zamjenik župana Mato Lukić.

– Čestitam organizatorima na uspješnoj organizaciji unatoč kišnom i prohladnom vremenu. Izuzetno je važno okupljati ljude oko sportskih manifestacija i aktivnosti, osobito djecu i mlade, a upravo je rujan mjesec koji obiluje sportskim priredbama u našoj županiji. Vidjeli su to i članovi komisije za dodjeljivanje titule Europske regije sporta u nedavnom posjetu Osječko-baranjskoj županiji, pa se s razlogom nadamo pobjedi – zaključio je Lukić.