Počinju Valpovački dani šaha

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Početak prosinca poznat je u šahovskom svijetu po održavanju Valpovačkih dana šaha koji obuhvaćaju četiri šahovska turnira.

 

16. ženski šahovski turnir „ČAROBNI PRSTEN“- otvoreno pojedinačno prvenstvo Osječko-baranjske županije, koji je ujedno i kvalifikacijski turnir za

pojedinačno zatvoreno žensko prvenstvo Hrvatske;

10. kadetski turnir „Iovallium“- otvoreno kadetsko prvenstvo Valpova;

6. juniorski turnir „107“- otvoreno pojedinačno prvenstvo osječko-baranjske

županije;

5. otvoreni brzopotezni turnir „Gens una sumus“.

I ove godine, od 6. do 8. prosinca 2013. godine, u lijepom ambijentu hotela „Villa Valpovo“ kadeti, juniori i žene odmjerit će snage igrajući sedam kola po švicarskom sustavu. Prošle godine na ovim turnirima sudjelovalo je 110 igračica i igrača.

Organizator je, i za ovu godinu predvidio i održavanje velikog brzopoteznog turnira „Gens una sumus“ u subotu navečer za sve sudionike turnira, kao i za zainteresirane igrače iz okolnih klubova.

Potvrđen je i dolazak na turnire predsjednika Hrvatskog šahovskog saveza Josipa Leke, a u Valpovu će 6. prosinca biti održana i sjednica Upravnog odbora HŠS-a.

U subotu, 7. 12. 2013.g. u 19,00 sati bit će održana i kraća svečanost na kojoj će biti uručeni pehari pobjednicima druge, trećih i četvrtih liga šahovske zajednice županija istok. Dobar dio priprema za turnire je završen, a prijave su u tijeku. Trenutno je za ženski turnir prijavljena 21 igračica, za kadetski 50 kadeta, a za juniorski 13 juniora. Glavni sudac natjecanja bit će međunarodni šahovski sudac Denis Rosandić, a u sudačkom timu su i državni šahovski suci Roland Tomašić, Aleksandra Todorović, Franjo Sučić i Miroslav Tot.

Fotografije su s prošlogodišnjih Valšpvačkih dana šaha.