3. okupljanje Minivolleyja Valpovštine

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

VALPOVO U organizaciji odbojkaškog kluba Valpovke, u nedjelju, 2. ožujka 2014., održano je 3.okupljanje najmlađih odbojkašica i odbojkaša u mini odbojci koje je, pretpostavljamo da već znate, nazvano MINIVOLLEY VALPOVŠTINE 2014.

S razlogom je dobilo naziv i neslužbenog prvenstva Slavonije i Baranje jer u ovoj ligi sudjeluje preko 500 mladih odbojkašica i odbojkaša.

Kao i u prva dva okupljanja, mjesto odigravanja bila je Gradsko-školska sportska dvorana u Valpovu koja je bila prava mala odbojkaška arena popunjena mladim nadama. Sudjelovalo je 12 klubova: Valpovo, Belišće, Bizovac, Ferivi, Osijek 06, Mursa, Linga, Čepin, Baranja, Tenja, Đakovo i Vitez II.

U kategoriji najmlađih, supermini odbojkaša, sudjelovalo je 8 klubova s 32 ekipe te je odigrano ukupno 72 utakmice na 8 terena. Prvo mjesto zauzela je ekipa Ferivija iz Višnjevca, slijedi Valpovo 10 i na trećem mjestu se nalazi ekipa Valpova 7. Nešto manje utakmica, 56, odigrano je u kategoriji mini odbojke u kojoj je sudjelovalo također 32 ekipe iz svih 12 klubova, a utakmice su se igrale na 4 terena. Prva tri mjesta zauzele su ekipe Đakova i to, prvo mjesto Đakovo 2, drugo mjesto Đakovo 1 i treće mjesto Đakovo 3. Na 2 terena igrale su se utakmice standardne odbojke 6 na 6 koje su igrali kadeti i kadetkinje. Kadetkinje su imale 11 ekipa iz 7 klubova te su odigrale 13 utakmica i prva tri mjesta su sljedeća: prvo mjesto zauzima ekipa Ferivija s 5 pobjeda, bez ijednog izgubljenog seta, a slijede ih Tenja i Linga. Kadeta je bilo manje, svega 6 ekipa iz 3 kluba tako da se odigralo 5 utakmica. Uvjerljivo prvo mjesto s 4 pobjede zauzima Mursa, a slijede ih Valpovo 2 i Valpovo 1. Ostale rezultate možete pogledati na www.ces.hr. Velika je brojka ukupnih odigranih utakmica, djeca su od 08:30h do 20h odigrali čak 146 utakmica na 8 terena što je za svaku pohvalu.

Za organizaciju cijelog ovog projekta, kao što smo spomenuli, zaslužan je odbojkaški klub Valpovka, no i brojni sportaši i naravno, sponzori bez kojih ništa ne bi bilo provedivo u djelo. Sponzori su Draft, prodavaonica sportske opreme, Finish samoposlužne autopraonice, Gradska kavana Valpovo, Bistro i pizzerija Art, Caffe bar City, Arbona te medijski pokrovitelji, Hrvatski radio Valpovština i Valpovština info, kao i Gala čija je lopta ujedno i službena lopta ovog velikog natjecanja te im ovim putem svima zahvaljujemo i pozivamo sve koji su voljni promovirati sport, odbojku, sve koji su svjesni koliko je sport važan za djecu i njihov razvoj, da nam se priključe u ovom velikom projektu, nećemo Vas iznevjeriti.

A kako bi kvaliteta i organizacija bila na visokoj razini, zaslužni su direktor natjecanja mag.iur. Ivan Bušić i direktorica marketinga mag.iur. Ivana Paloh, Tomica Cindori, Nevenka Kuna, Damir Horvat, Marko Bušić, Matija Koprivnjak te mnogobrojni treneri, suci volonteri i ostali organizatori koji se tjednima neumorno pripremaju i rade kako bi svako iduće okupljanje bilo što kvalitetnije.

Trener Ferivija iz Višnjevca, Danijel Mazur je, kako kaže, zadovoljan što postoji ovako jedan neslužbeni turnir gdje djeca koja još nisu imala priliku, zaigraju te se nada i vjeruje da će ovo uskoro postati i službeni turnir s obzirom na velik broj ekipa i izvrsnu organizaciju s kojom su svi zadovoljni . Nadamo se tome i mi i vjerujemo da će ljudi prepoznati naporan rad koji rezultira izvrsnim natjecanjem visoke kvalitete.

O izvrsnoj organizaciji treneri ekipa imaju samo riječi pohvale. Trener Đakova, Pavo Lucić, komentirao je cijelu ovu zamisao: „Mogu čestitati domaćinu na ideji, mada sam malo bio skeptičan s obzirom na broj klubova i koliko se prijavilo ekipa, jako dobro je ispalo. Sa strane gledano izgleda kao jedna gužva, međutim, zasad ide perfektno, sve je proteklo uredno. Čestitam organizatoru koji se ohrabrio na ovakav jedan veliki projekt i mi ga podržavamo maksimalno. Djeca su jako zadovoljna, proširit ćemo broj djece koja imaju želje doći na ovo natjecanje, a nisu bili u mogućnosti doći na prva tri okupljanja. I želim organizatoru da nastavi ovako uspješno s organizacijom ovog turnira.“

Kao i treneri i roditelji su zadovoljni što se djeca cijeli dan bave onime što vole, uživaju u tome i druže se.

Četvrto će se okupljanje održati 23.ožujka s početkom u 08:30h. Dođite u valpovačku „arenu“ i pogledajte najmlađe odbojkaše i odbojkašice kako igraju i druže se. Budi i ti dio velike sportske obitelji!

Autor: Tena Pavleković