Osnovan Sambo Klub Belišće

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Ljubitelji borilačkih sportova Slavonije i Baranje, prošle su godine dobili priliku otkriti i prakticirati još jednu granu ove vrste sporta, poznatog kao Sambo, čija je Sambo Akademija osnovana u Osijeku. U sklopu Akademije, jedine takve vrste u Hrvatskoj, danas u Slavoniji djeluju tri kluba, od kojih je centrala i glavno sjedište u novoosnovanom Sambo klubu Belišće, potvrdio nam je njegov predsjednik Christian Uskoković.

 

-Premda je osnovan tek prije nekoliko dana, Sambo klub Belišće već ima tridesetak članova koji se spremaju za predstojeće MMA državno amatersko prvenstvo u Samoboru krajem mjeseca. Iz naše Akademije na ovo prvenstvo ide ukupno 9 natjecatelja od čega 6 iz Sambo kluba Belišće i 3 iz Sambo kluba Osijek. Osim toga, sredinom svibnja, trojac u sastavu Marko Torić (iz Sambo kluba Osijek), Josip Ivanišić i Christian Uskoković iz Sambo kluba Belišće, odlazi na Eurospko prvenstvo u Sambu i Combat sambu u Bukurešt, gdje se nadamo dobrim rezultatima, poručio je Uskoković.

Zanimljivo je napomenuti da kroz Sambo Akademiju radi 5 licenciranih trenera od kojih 3 za Sambo i Combat sambo, profesionalni trener boksa i licencirani trener Kick Boxa, a članica je Sambo Saveza Hrvatske koji je član Međunarodnog Sambo Saveza (FIAS).  

 «Sambo klub Belišće, kao i onaj u Osijeku i u Brijestu, sastoji se od dva dijela, sportskog samba i combat samba. Sportski sambo je borilačka vještina koja nema udaraca i s tim dijelom pokušat ćemo motivirati djecu i mlade kako bi se priključili i jednog dana napravili neke rezultate u tom sportu. Sportski sambo potiče samopouzdanje kod mladih, razvija motoriku, potiče natjecateljski duh, druženje s ostalim vršnjacima, razvija toleranciju i uči upornosti mlade koja se može primijeniti na sve aspekte života. Combat sambo je kompleksniji dio, osim hrvačkih tehnika , bacanja i poluga postoje i udarački elementi. U combat sambo će se moći priključiti mladi od 16 godina uz pristanak roditelja. Naglašavam da u Combat sambu postoji zaštita koja štiti od udaraca  poput gume za zube,rukavica, kacige i štitnika za potkoljenice, pojašnjava Uskoković.

Svi zainteresirani koji se žele baviti ovim nadasve zanimljivim sportom mogu se javiti ponedjeljkom,srijedom,petkom i subotom od 17 h – 19 h u sportsku dvoranu oš Belišće.