MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Olimpijski plamen zapalila Elija Valentić

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BROĐANCI  Danas je, u skladu s dugogodišnjom tradicijom, održana svečanost otvorenja 46. Olimpijade starih športova.

Olimpijadu je, nakon svečanog prijma što ga je za goste organizirao načelnik općine Bizovac, Srećko Vuković, i mimohoda sudionika do Olimpiijskog stadiona, otvorio Goran Ivanović, zamjenik župana Osječko-baranjske županije.

Olimpijski je plamen zapalila Elija Valentić, mlada osječka atletičarka, državna rekorderka u skoku u vis s motkom. Svečanost otvorenja i paljenja olimpijske vatre nastavljena je prigodnim folklornim programom, a zatim su započela natjecanja. Najprije su na borilišta izašli najmlađi, a potom i stariji natjecatelji.

Tijekom prijepodneva održana je i svečana sjednica Izvršnog odbora  na kojoj su zaslužnim pojedincima i tvrtkama dodijeljena priznanja i zahvalnice za pomoć u organizaciji ove manifestacije s bogatom tradicijom.

Ove su godine priznanja dobili predstavnici tvrtke Montel iz Habjanovaca, PPK Valpovo d.d., Hrvatske šume, Športski savez Osječko-baranjske županije, kipar  Mato Tijardović, Elija Valentić te Osječko-baranjska županija.

Zahvaljujući se na primljenom priznanju zamjenik župana, Goran Ivanović najavio je još značajniju podršku Olimpijadi starih športova kroz Upravni odjel za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije koji bi do jubilarne 50. Olimpijade starih športova trebao stručnim savjetima i preporukama ovu manifestaciju učiniti još atraktivnijom i turistički privlačnijom.  

Među gostima, sudionicima svečane sjednice, posebno su mjesto imali  Armando Fabijančić, predsjednik Istarskog Pljočkarskog saveza te Milivoj  Pacenti, jedan od potpredsjednika Europske asocijacije tradicijskih igara i sportova koji su u Brođance došli s inicijativom osnivanja Hrvatskog saveza tradicijskih igara i sportova, kao krovne organizacije. Inicijatori ovog udruživanja očekuju značajniju financijsku pomoć u djelovanju na očuvanju tradicije od Europskih fondova, pa je u tom uvjerenju inicijativa i prihvaćena te o tome potpisan dokument.  

Nakon svečane sjednice, gosti su popratili rad kiparske kolonije i izložbu zlatoveza te popratili natjecanja u kojima je sudjelovalo nekoliko stotina sudionika u 22 discipline starih sportova i igara. Natjecanja će potrajati i tijekom cijelog poslijepodneva, u 19 sati predviđena je podjela olimpijskih odličja najboljim natjecateljima, a bogat umjetnički i sportski program prati i odgovarajuća gastronomska ponuda.   

 

  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      TRAVANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu