MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Opet aktivan vikend belišćanskih planinara

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U subotu 30. ožujka dvoje delegata i članica Suda časti bili su na godišnjoj izvještajnoj skupštini udruge Slavonski planinari, koja se održavala u planinarskom domu Lapjak u Velikoj.

Aktivno su učestvovali u radu iste.  Nedavno je Upravni odbor udruge Slavonski planinari predložio naše društvo Hrvatskom planinarskom savezu za dodjelu priznanja Srebrni znak, što je i prihvaćeno . O tome ćemo pisati  kada to i još jedno priznanje pojedincu bude dostavljeno.

U nedjelju 31. ožujka,  grupa od 16 članova se uputila na našu BPPP stazu radi inspekcije i posljednje pripreme za veliki skup koji će se održati 6. travnja 2019, a okupljanje će biti u prostoru Kajak kluba. Očekujemo veliki broj planinara iz više planinarskih društava, a pozvani su svi koji vole prirodu da prošetaju lijepo uređenom stazom do našeg odmorišta. Staza je dostupna i za one najmlađe, kao i za one svih dobnih skupina. Naša ekipa za uređenje staze je odradila svoj zadatak . Vrijeme je bilo ugodno toplo pravo proljetno. Drveće se pomalo zeleni, a na sve strane procvale proljetnice. Drava ima nizak vodostaj i nadamo se da ćemo i ovaj put moći u njeno korito na prelijepi pješčani dio.

Krenulo se od mosta, preko odmorišta u Bistrincima, a manja grupa od svetišta sv. Ane i na jednom dijelu u šumi spojene su obje grupe. U lijepom ambijentu bilo je ugodno hodanje i druženje. Kod samog odmorišta posječena šuma je sve rastužila, ali se nadamo da će se ponovnim pošumljavanjem vratiti stari sjaj ovom mjestu. Tamo smo zatekli još izletnika koji su uživali. Kao inače pripremali smo svoje delicije na vatri i proveli ugodno vrijeme u ugodnom druženju, dogovarajući pripreme za održavanje skupa.  U poslijepodnevnim satima pri povratku pokraj bare Jugovače zatekli smo i dva labuda kako uživaju u ljepoti proljeća.

Druga grupa od 7 planinara se uputila u pravcu Papuka. Nema bolje destinacije da se zavoli priroda i planinarenje. U grupi je bilo troje mladih novih članova iz Osijeka koji su se odlučili za naše društvo. Vodio ih je vodićč Ivan Stifter na najviši vrh Papuka Ivačku glavu. Krenuli su iz najljepše planinske doline Jankovac cestom i iza mosta sjevernim usponom, a potom prema zapadu. Trećinu puta su prošli prelijepom bukovom šumom punom proljetnica i srijemuša. Usput su susreli puno izletnika i planinara. Cijela grupa je stigla na vrh Ivačku glavu 913 m. Očarani ljepotom pogleda s vrha gore su se zadržali gotovo 2 sata. Povratak je bio preko Anđine barake u smjeru Nevoljaša, pa Jungovom stazom do Jankovca. Postignut je cilj izleta. Mladi ljudi su uživali u ljepoti prirode,  provjerili praktičnost novokupljene planinarske opreme, spoznali svoju kondicijsku spremnost i  odlučni za nove izazove. Oko 19 sati su svi zadovoljni stigli kućama.

OVIM PUTEM JOŠ JEDNOM POZIVAMO NA NAŠ BPPP SKUP PLANINARA I IZLETNIKA 6. travnja 2019.g. Okupljanje kod Kajak kluba u Belišću od 8 do 9 sati.

 

  

 

                                                                                                                            Tajnica Nada Donković

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu