STRELJAŠTVO: Valpovčani ponovili prošlogodišnji uspjeh

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

OSIJEK/VALPOVO U Osijeku 15. i 16. ovog mjeseca održana je završnica 1.A i 1.B Hrvatske lige te pojedinačno prvenstvo Hrvatske.

Ukupno je zabilježeno 214 pojedinačnih i 56 ekipnih nastupa. Prvenstvo je održano u dvorani Gradski vrt gdje je za tu priliku složeno 48 elektronskih meta.  

U sezoni 2019.-2020. godine streljački klub Valpovo nastupao je u 1.B hrvatskoj ligi zračnim oružjem. Brončani valpovački pištoljaši iz prošle sezone i ove sezone potvrdili su svoju kvalitetu i ponovno osvojili 3.mjesto.

Prvo i drugo mjesto osvojili su zagrebački klubovi Končar i Špiro, klubovi koji bi se trebali natjecati u 1.A hrvatskoj ligi, ali tamo bi bili oko sredine tablice i ne bi osvojili ništa. U posljednjem kolu ekipa Valpova u sastavu Ilija Momčilović, Ivan Varga i Vili Sakač ostvarila je rezultat bolji od Špire, a Končaru se približila na 5 krugova. U 1.B ligi na pištolju ukupno se natjecalo 19 klubova.

Pored pištoljaša od ove sezone Valpovo ima natjecatelje i na zračnoj pušci. Svoje prve nastupe u 1.B hrvatskoj ligi zabilježili su Emil Momčilović, Kristijan Dorkić, Borna Budai, Luka Cejan i Josip Varžić. Od 15 ekipa zauzeli su 13.mjesto. S obzirom na to da su svi valpovački natjecatelji kadeti i mlađi juniori, a nastupili su u seniorskoj konkurenciji, možemo očekivati visoke plasmane u narednim sezonama. 

Ovo je bilo i pojedinačno prvenstvo Hrvatske, a pravo nastupa imali su Ilija Momčilović 23.mjesto i Ivan Varga 15.mjesto, ukupno na pištolju bilo je 48 nastupa. 

Ovim natjecanjem sezona nije gotova,  na redu su prvenstva županija i Hrvatske u juniorskim i kadetskim kategorijama te kup Hrvatskog Streljačkog Saveza.

Krajem mjeseca na redu je prvenstvo županije za juniore u Osijeku.