MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

SREĆKO VUKOVIĆ:Zajedništvom prema boljitku svakog kutka naše Općine!

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC Na današnji dan prije 27.godina službeno je konstituirana Općina Bizovac – općina Osječko-baranjske županije koja se godinama isprofilirala kao područje iznimnog turističkog potencijala, ali i nadaleko prepoznatljive kulturne i gastro ponude te bogatog tradicijskog naslijeđa koje ljubomorno čuva, njeguje i prenosi na nove generacije.

Premda ove godine ova Općina svoj Dan obilježava u dosada nezapamćenim uvjetima zbog proglašenja epidemije koronavirusa, zbog čega će izostati uobičajene manifestacije i svečanosti, ovo je svakako prigoda za podsjećanje i osvrt na učinjeno u proteklih godinu dana zbog čega zadovoljstvo ne krije čelni čovjek bizovačke Općine, načelnik Srećko Vuković.

„Nastavljajući brigu o svakom pojedinom naselju i o njihovim stanovnicima, te držeći se načela ravnopravnog razvoja svakog pojedinog dijela bizovačkog kraja u prošlom razdoblju ostvareni su zapaženi uspjesi. Općinska uprava aktivno se brinula o razvoju i održavanju komunalne infrastrukture, uređenju i zaštiti javnih prostora, općinskih zgrada, javne rasvjete, društvenih i sportskih objekata, nogostupa, prometne signalizacije, javnih zelenih površina, poljskih putova, kanala i drugih objekata javne namjene“, naglašava načelnik.

„Planirajući programe za trenutne potrebe i nadolazeće vrijeme  izrađeno je nekoliko projektno tehničkih dokumenata, planova i cjelovitih  projekata s dobivenim građevinskim dozvolama.

Nadalje, Općina je sufinancirala povijesno strateški važan EU projekt izgradnje  sustava za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda u općinskim naseljima Bizovac i Samatovci u sklopu aglomeracije Petrijevci,“otkriva načelnik Vuković napominjući da se nije zaboravilo niti na naselja gdje su u Brođancima i Habjanovcima izgrađene prve faze javne rasvjete. U Novakima Bizovačkim ulična rasvjeta završena je u cijelosti te pritom osvijetljena tamošnja crkva svetog Ivana Krstitelja. U Cretu Bizovačkom dograđena je javna rasvjeta, izvršeno asfaltiranje ceste u Habjanovačkoj ulici i u potpunosti sanirano krovište na zgradi kuće oproštaja na crećanskom mjesnom groblju. Za sportaše i rekreativce izgrađeno je pet modernih vježbališta na otvorenom i to u ulici Ante Starčevića u Bizovcu, zatim u Brođancima, Cretu Bizovačkom, Habjanovcima i Samatovcima“.

Ulagalo se i u Bizovac gdje je u središtu postavljena prva pametna klupa ispred kurije Normann, na kojoj su obnovljene troje ulazne stube, a uokolo bizovačkog groblja izgrađena je moderna ograda, pa je i taj prostor sasvim promijenio izgled. Pred kraj godine nastavljena je izgradnja odvodnje u bizovačkoj ulici Alojzija Stepinca.

„Sa značajnom financijskom potporom Općine Bizovac, ali i dragovoljnim radom mještana dovršena je obnova zgrade nogometnog kluba „Sloga 1958“ u Samatovcima. U tom mjestu asfaltirana je povezna cesta između ulica Pere Kovačevića i Zrinsko Frankopanske, kao i  nastavak dijela ceste u Timarićevoj ulici. Vrijedno općinsko investiranje u 2019. godini zabilježeno je i u Habjanovcima gdje je obnovljena zgrada vatrogasnog doma i spremišta te pripremljena projektna dokumentacija za asfaltiranje lokalne ceste od kraja Velike ulice do županijske ceste Brođanci- Čepinski Martinci.

Stolnoteniska dvorana u Brođancima je dobila plinsko centralno grijanje i izgrađena odvodnja do sabirne jame“, govori čelni čovjek bizovačke općine. Nije se zaboravilo ni na vjerski život pa su tako Župnoj zajednici Svete Ane Brođanci doznačena financijska sredstva za potpunu rekonstrukciju krovišta brođanačke crkve, a Župi Svetog Mateja Bizovac za popravke oštećenja na župnoj crkvi. 

Od projekata spremnih za prijave na natječaje županije, EU fondova ili resornih ministarstava pripremana je dokumentacija  za dogradnju dječjeg vrtića Maslačak, obnovu zgrade NK „BSK-Termia“, krajobrazno uređenje parkovne površine uz kuriju Normann-Prandau, energetske obnove stare zgrade općine i poštanskog ureda, izgradnju poslovno skladišne zgrade komunalnog pogona na vlastitom zemljištu u ZMG „Sajmište,  ljetnu pozornicu u Cretu,  nadstrešnicu na olimpijskom stadionu u Brođancima, izgradnju mosta na Poganovačko-kravičkom kanalu, rekonstrukciju i dogradnju kurije Normann i brojne druge.

Iz općinskog proračuna financirane su programske aktivnosti tradicionalnih manifestacija: Olimpijade starih sportova Brođanci, Bizovačke ljetne večeri, Proljeće u Cretu i Ljetni susreti u Samatovcima, a redovne dotacije isplaćivale su se svim korisnicima općinskog proračuna, dječjem vrtiću, aktivnim klubovima, udrugama, humanitarnim organizacijama i institucijama. Financirani su programi i projekti u socijalnoj skrbi. Socijalno ugroženim stanovnicima pružane su pomoći za podmirenje troškova stanovanja, za nabavku ogrijeva, majkama za novorođeno dijete. Sufinancirani su troškovi toplog obroka učenicima osnovne škole i nabavka školske opreme. Općina je sufinancirala troškove prijevoza učenika srednjih škola i omogućila besplatan autobusni prijevoz studentima. Na temelju provedenog natječajnog postupka Općina Bizovac dodijelila je 5 studentskih i 8 stipendija učenicima srednjih škola za akademsku i školsku godinu 2019. i 2020. Stipendije studentima iznose 800 kuna, a učenicima srednjih škola 600 kuna mjesečno. 

Općina Bizovac financijski i materijalno je pomogla obiteljima u Samatovcima i Habjanovcima čiji su domovi i imanja stradali u vatrenim stihijama. Dvadeset i pet žena s područja općine Bizovac dobilo je posao kroz projekt „Zaželi priliku u općini Bizovac“, a za nekoliko starijih osoba koje nisu obuhvaćene ovim programom, Općina je osigurala dodatnu financijsku potporu. Značajna financijska sredstva izdvojena su i za funkcioniranje Vatrogasne zajednice općine Bizovac, a nakon dužeg vremena ponovo je aktiviran rad Turističke zajednice.

„Povodom 17. travnja - Dana Općine Bizovac svim stanovnicima Općine Bizovac upućujem  srdačnu čestitku sa željom da zajedničkim snagama, puni optimizma, s vjerom i nadom u bolje sutra pobijedimo ovu krizu i dalje složno gradimo i razvijamo naš predivni zavičaj, našu Općinu Bizovac!“

Vrijedne potpore i odlični suradnici

„Dobar dio projekata rezultat je korektne suradnje s Osječko-baranjskom županijom, resornim ministarstvima i susjednim Gradovima Belišćem i Valpovom te Općinom Petrijevci, a važnu ulogu u poticanju razvoja općine i ostvarenju pozitivne prepoznatljivosti pružali su općinski vijećnici, djelatnici općinske uprave, naš županijski vijećnik, lokalni gospodarstvenici, udruge građana, te mediji i stručni suradnici. Svima njima na tome se istinski zahvaljujem sa željom da i dalje izgrađujemo našu prelijepu općinu velikih mogućnosti na dobrobit svih žitelja,“ poručuje načelnik.

Jaslice i vrtić za svako dijete

Općina Bizovac već godinama izdvaja značajna financijska sredstva, obzirom na svoj ukupni godišnji proračun, glede zbrinjavanja djece predškolske dobi u područnom vrtiću. Cijena redovna odgojno - obrazovna programa ponuđena roditeljima i djeci iznose  483 kuna i, za većinu korisnika, predstavljaju prihvatljiv mjesečni trošak obzirom na kvalitetu skrbi i usluga koje djeca i roditelji dobivaju u područnom vrtiću.

„Mogućnost institucionalnog zbrinjavanja što većeg broja djece rane i predškolske dobi na razini općine Bizovac značajna je demografska mjera kojom se nastoji pomoći mladim obiteljima u podizanju ukupne kvalitete njihovog života“, naglašava načelnik Srećko Vuković dodajući da su u ovoj godini u općinskom proračunu Općine Bizovac planirana su financijska sredstva za dogradnju dječjeg vrtića „Maslačak“. Završena je izrada projektno tehničke dokumentacije, a ovih dana očekuje se dobivanje građevinske dozvole. Obzirom na sustavan porast broja zahtjeva za upis djece i ograničenog broja djece nameće se potreba proširenja kapaciteta postojećeg vrtića za izgradnju još jedne sobe dnevnog boravka uz prateće prostorije i formiranje nove mješovite vrtićke skupine namijenjene djeci od 3 godine života do polaska u školu.

„Proširenjem postojećih kapaciteta želimo stvoriti uvjete koje može opisati slogan „Jaslice i vrtić u Bizovcu za svako dijete“, poručuju Bizovčani.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1062 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu