Odluka je pravovaljana...

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Predsjednik Gradskog vijeća Grada Valpova, Dejan Pisačić, obratio se danas priopćenjem za javnost vezanim za primjenu odluke o izmjenama odluke o gradskim porezima, koje prenosimo u cijelosti.

-Gradsko je vijeće Grada Valpova na svojoj 34. sjednici održanoj 16. travnja 2020. godine, bez nazočnosti vijećnika Valpovačke nezavisne liste i SDP-a,  donijelo Odluku o izmjenama Odluke o gradskim porezima KL. 410 – 01/20 – 01/0003, UR.BR. 2185/01-01 – 20 – 1 objavljenu u Službenom glasniku Grada Valpova br. 4/20, čime je ukinut prirez porezu na dohodak u Gradu Valpovu. Gradsko vijeće smatra da je i to dobra mjera pomoći radnicima i gospodarstvu u vrijeme trajanja krize izazvane pandemijom korona virusa, kaže se u priopćenju.

-Dana 23. travnja 2020. godine zaprimio sam Odluku o obustavi od primjene Odluke o izmjeni Odluke o gradskim porezima Gradonačelnika Grada Valpova Matka Šutala, čime je ukidanje prireza porezu na dohodak u Gradu Valpovo proglasio nezakonitim.  

Zbog toga sam se službeno obratio mjerodavnom tijelu na odlučivanje, a to je, u ovom slučaju, Ministarstvo financija. Službeni odgovor Ministarstva financija sam dobio te Vam i njega ovim putem prosljeđujem. U odgovoru jednoznačno stoji da je Odluka o izmjeni Odluke o gradskim porezima od 16. travnja 2020. godine pravovaljana, te da se ima primjenjivati prvoga dana u mjesecu od mjeseca objavljivanja u Narodnim novinama.

Time zaključujem da je Odluka o obustavi od primjene Odluke o izmjeni Odluke o gradskim porezima donesena od strane Gradonačelnika Matka Šutala nezakonita, te ga i ovim putem pozivam da ju povuče, a nadležne gradske službe tražim da u što kraćem roku pokrenu postupak kako bi se ista mogla početi primjenjivati u najkraćem mogućem vremenu, zaključuje u priopćenju predsjednik Gradskog vijeća Grada Valpova Dejan Pisačić, prof.

Loading...