Povezani s milijunima nadahnutih duhovnošću

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Zvonko Mrak, župnik župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu posredovao je poziv Pape Franje na Dan molitve, poste i djela ljubavi.

Papa Franjo je pozvao na:

Dan molitve, posta i djelâ ljubavi

kako bi čovječanstvo, osnaženo Božjom pomoću, prebrodilo pandemiju izazvanu koronavirusom.

  1. svibnja 2020. svi vjernici zajedno, vjernici različitih tradicija, mole, poste i čine djela ljubavi…Svaki je pojedinac pozvan na duhovnu sabranost i svojoj nutrini, pred Bogom i svojom savješću, u povezanosti s milijunima onih koji se iskrena srca trude živjeti po duhovnom nadahnuću “vjere u Boga koja ujedinjuje razjedinjena srca i uzdiže ljudski duh”… izručujući Božjoj dobroti i milosrđu sve nakane i žrtve, napose za bolesne i preminule, kao i za sve djelatnike u zdravstvu, znanosti i gospodarstvu, u našoj domovini i diljem svijeta.

Svemu pridružimo zaufanu prošnju nebeskoj Majci:

„O Marijo, ti na našem putovanju trajno blistaš kao znak spasenja i nade. Povjeravamo se tebi, Zdravlju bolesnih, koja si podno križa bila pridružena Isusovoj boli, ostavši stamena u vjeri. Ti, Najvjernija zagovornice naša, znaš što nam je potrebno; sigurni smo da ćeš, kao nekoć u Kani Galilejskoj, providjeti da se nakon ovoga časa kušnje vrate radost i slavlje. Pomozi nam, Majko Božje ljubavi, suobličiti se Očevoj volji i činiti ono što nam kaže Isus, koji je na sebe uzeo naša trpljenja i preuzeo teret naših boli da nas po križu dovede k radosti Uskrsnuća.

Amen.