MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Gradu Belišću odobren novi EU projekt

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Gradu Belišću odobren je još jedan značajan projekt restauracije spomen te izrada projektne dokumentacije za izgradnju pristaništa za riječna plovila u Belišću na rijeci Dravi.

Partneri na projektu su grad Barcs iz Mađarske kao vodeći partner i Lučka uprava Osijek. Sveukupna vrijednost projekta iznosi 1.603.240 eura.

Za Grad Belišće posebno je važno što je ovim projektom obuhvaćena kompletna restauracija spomen-vlaka stare Slavonsko-podravske željeznice iz Gutmannovog vremena koji obuhvaća lokomotivu i 5 vagona, te njegovo postavljanje na prostoru u blizini zgrade Gradske uprave na križanju Željezničke ulice i Ulice S.H.Gutmanna sa izgradnjom nadstrešnice. To će zasigurno biti jedna nova kulturno-turistička atrakcija u gradu. Vrijednost ovog dijela projekta je 447.084 eura.

Dodatna vrijednost ovog projekta za Grad Belišće nalazi se i u činjenici da je partneru Grada Lučkoj upravi Osijek odobreno 155.866,00 eura za izradu projektne dokumentacije za izgradnju pristaništa riječnih plovila u Belišću na obali rijeke Drave te izradu studije u svrhu razvoja prekograničnog riječnog turizma i turističke putovanje rijekom Dravom.

Važno je istaknuti kako je ovaj projekt ocijenjen najboljim projektom u ovom natječaju Prekogranične suradnje Hrvatska-Mađarska u programu turističkih atrakcija!

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1096 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!