MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Gdje je 3.256.000 kn ili 41% obveza Grada Valpova?

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Od Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Grada Valpova primii smo priopćenje za javnost koje u cijelosti objavljujemo.

Hrvatska demokratska zajednica Grada Valpova u suradnji s koalicijskim partnerima poziva gradonačelnika na dostavu tražene dokumentacije u cilju donošenja najboljih odluka za napredak Grada Valpova, stoji u priopćenju koje je potpisao Antun Katalenić, predsjednik Gradskog odbora HDZ Grada Valpova.

-Također pozivamo gradonačelnika na korektnu, pravovremenu i transparentu suradnju kako bi odluke koje utječu na funkcioniranje grada i procese koji su već pokrenuti donijeli što žurnije i ispravnije.

            Nakon objave dokumentacije dana 22. svibnja 2020. godine detaljnim pregledom i analizom utvrdili smo  da je objavljena dokumentacija još jednom nepotpuna kao i prethodni puta, te da će nažalost opet biti potrebno zatražiti nadopune. Isti dan gradonačelnik je objavio javni poziv za sastanak koji bi se trebao održati u prostorima Gradske uprave Grada Valpova 26. svibnja 2020. godine u 13,00 sati, a svi dobro znamo da se termin poslovnog sastanka  dogovara uz međusobnu suglasnost, što u ovome slučaju nije tako.

            Ono na što još želimo skrenuti pozornost je da ukupne obveze Grada Valpova s 31. ožujka 2020. bez obveza za kredite iznose čak 7.884.805,15 kn, a odnose se na rashode poslovanja i rashode za investicije (projekte). Kada zbrojimo obveze za zaposlene, PDV i kamate po kreditima i iznos otvorenih stavki dugovanja po računima koje je gradonačelnik objavio, nedostaje pregled obveza na dan 31.03.2020. godine u iznosu od čak 3.256.480,06 kn.

Gradonačelnik još jednom, neznanjem ili namjerom, prikriva nelikvidnost Proračuna Grada Valpova ili neke druge samo njemu poznate tajne, a u istom se trenutku, dok ne prikazuje 41,0 % obveza Grada Valpova, poziva na transparentnost u poslovanju.

            U, obzirom na forumu, neslužbenim podacima, koju su objavljeni na internetskoj stranici Grada Valpova, detaljnom analizom naišli smo na niz proturječnih podataka, gdje se obveze ne podudaraju s iznosima obveza po vjerovnicima kao što je to slučaj za energiju gdje nedostaje gotovo 120.000,00 kn dugovanja, za poštu, telefon i prijevoz gotovo 80.000,00 kn, izostavljena navedena pojedinačna dugovanja za stanove i naknadu za uređenje voda u iznosu 398.938,16 kn i slično.

            Slijedom svih dosadašnjih događanja sasvim je neodgovorno i zlonamjerno od strane gradonačelnika obmanjivati javnost lažnim transparentnim postupcima i licemjernim  ponašanjem gdje se izostavlja 41,0% obveza, a očekuje sudjelovanje na sastanku kojeg pritom javno saziva bez ikakvog međusobnog dogovora i za koji opet dostavlja nepotpunu i neusklađenu dokumentaciju.

Predsjednik Gradskog odbora

HDZ-a Grada Valpova

Antun Katalenić, v. r.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 466 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu