MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST:Ništa se ne skriva?

Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Od Gradskog odbora HDZ Grada Valpova primili smo priopćenje za javnost vezano za javno objavljenu operativnu financijsku dokumentaciju u sklopu priprema za održavanje sljedeće sjednice Gradskog vijeća Grada Valpova. Priopćenje objavljujemo u cijelosti.

 Poštovane sugrađanke i sugrađani,

nedvojbeno je točno kako smo od gradonačelnika Grada Valpova u više navrata službenim dopisima tražili dokumentaciju u cilju donošenja najboljih odluka za kratkoročno i tražena dugoročna zaduživanja te usvajanje izmjena i dopuna proračuna.

Gradonačelnik je u objavi od utorka 26.05.2020. godine iznio kako na naš zahtjev Služba za financije i proračun Grada Valpova po četvrti puta dostavlja i javno objavljuje traženu dokumentaciju.

Obavještavamo građanstvo Valpova i prigradskih naselja da se radi o dopunama dokumentacije koju smo tražili, a nismo prethodno dobili. Da nije bilo nepotpunih podataka koji su nam se dostavljali iako smo sasvim jasno i nedvosmisleno navodili što tražimo, drugi po redu sastanak s gradonačelnikom i suradnicima već bi se održao.

Ista stvar se ponovila i ponovno smo jučer 27. svibnja 2020. godine bili primorani tražiti od Službe za financije i proračun Grada Valpova nadopunu podataka za popis obveza koje nedostaju u ukupnom iznosu od gotovo 1.815.000,00 kn s 31. ožujka 2020. godine.

U objavi od utorka, 26.05.2020 godine na portalu Valpovština info, na društvenim mrežama i web stranici Grada Valpova gradonačelnik Matko Šutalo je iznio kako, citiramo: “Ništa se ne skriva i sve je javno objavljeno…“.

Međutim, ukoliko ste dobro pogledali objavljene podatke popisa obveza sa stanjem na dan 31.03. stanje obveza po dobavljačima je „naraslo“ na 5.209.788,86 kn u odnosu na gradonačelnikovu objavu dokumentacije od 18. svibnja 2020. godine kada je stanje obveza iznosilo 3.725.647,03 kn, što je razlika od gotovo 1,5 milijuna kuna više. Korekcije i novo stanje obveza dobili smo nakon našeg pregleda i analize dostavljene dokumentacije i uočenih nepravilnosti koje se od strane gradonačelnika očito zanemaruju ili se smatralo da se razlika neće primijetiti.

Različite podatke o visini obveza koje je gradonačelnik javno objavio možete provjeriti na sljedećim linkovima i s pravom se zapitajmo zašto se prvo izašlo s manjim iznosom dugovanja, a kasnije sa stvarnim stanjem nakon našeg ukazivanja na nedvojbeni propust te je li točna izjava gradonačelnika kako se ništa ne skriva?!

OBJAVA PODATAKA O OBVEZAMA 18.05. http://valpovo.hr/home/wp-content/uploads/2020/05/3.1.-Otvorene-stavke-dugovanja-na-dan-31.03.2020..pdf

OBJAVA PODATAKA O OBVEZAMA 22.05. http://valpovo.hr/home/wp-content/uploads/2020/05/Kopija-DOBAVLJA%C4%8CI-31.03.2020.-KNJI%C5%BDENJE.pdf

Poštovane sugrađanke i sugrađani Valpova i prigradskih naselja, vijećnici HDZ-a i koalicijskih partnera ne izbjegavaju drugi sastanak s gradonačelnikom i stručnim službama Grada Valpova, ali ukoliko se žele donijeti prave odluke one moraju i trebaju biti utemeljene na dostavljenim točnim podacima o financijskom stanju Grada Valpova i likvidnosti Proračuna, što je do sada već u nekoliko navrata izostalo.

 

Predsjednik Gradskog odbora

HDZ-a Grada Valpova

Antun Katalenić, v. r.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 452 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu