MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Velika ulaganja u obnovu i izgradnju javne rasvjete

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC Općina Bizovac u zadnjih desetak godina od kako je na njezinom čelu Srećko Vuković značajna financijska sredstva ulaže u obnovu, popravke, modernizaciju i izgradnju ulične javne rasvjete u svakom pojedinom naselju.

Pored vlastitih proračunskih sredstava za realizaciju svih tih vrlo važnih infrastrukturnih projekata  pronalaze se financijska sredstva u općinskom proračunu i drugim izvorima   poput resornih ministarstava i raspoloživih fondova, ali se ostvare i u suradnji sa HEP-om. U proteklih deset godina izgrađen je moderan sustav osvjetljenja kroz glavnu bizovačku ulicu Kralja Tomislava uz sufinanciranje Hrvatskih cesta vrijedna 1.300.000,00 kuna. Pored  toga izgrađena je nova rasvjeta u bizovačkoj Zoni malog gospodarstva „Sajmište“ vrijedna 500.000,00 kuna te u naseljima Cret Bizovački vrijednosti od 1.500.000,00 kuna i Novaki Bizovački za koju je izdvojeno 750.000,00 kuna.

Prošle godine započela je gradnja ulične rasvjete u Brođancima i Habjanovcima projektantski podijeljena u nekoliko faza, koja se nastavila graditi i u ovoj godini. Potporu dosadašnjoj gradnji 1. i 2. cjeline izgradnje moderne i učinkovite led javne rasvjete na temelju prijava na javne pozive pružili su Ministarstvo regionalnog razvoja, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Ukupna vrijednost svakog pojedinog projekta u ova dva sela iznosi za  po 2.500.000,00 kuna.

Do kraja ove kalendarske godine planira se obnoviti i dograditi javna rasvjeta u bizovačkim ulicama Ive Pavlića, Vladimira Nazora i Ante Starčevića za što je u općinskom proračuna planirana stavka u iznosu od 400.000,00 kuna.

U nadolazećem vremenskom razdoblju Općina Bizovac planira izraditi projektno-tehničku dokumentaciju, ishoditi građevinske dozvole i izgraditi javnu rasvjetu u preostalim dijelovima svakog općinskog mjesta i u svakoj ulici, gdje god je ona zbog zuba vremena neispravna, u lošem stanju i dotrajala, ili je uopće nema.  Za troškove održavanja i nabavku materijala za postojeću staru javnu rasvjetu u ovoj godini u proračunu je planiran iznos od 300.000,00 kuna, a za trošak rada rasvjete u svih osam naselja na godišnjoj razini utroši se nešto manje od 290.000,00 kuna.

Kako većina ugostiteljskih objekata radi do 23 sata sva javna rasvjeta uključena je do 23,30 sati, što zadovoljava i potrebe većine mještana bizovačkog kraja. Kada se ukaže potreba u vrijeme održavanja tradicionalnih manifestacija, velikih blagdana i slično rad rasvjete u noćnim satima ovisno o dobu godine programira se i na duže, odnosno do ranih jutarnjih sati.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 823 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu