MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

„ZAŽELI – radi i ostvari u Valpovu“ na petom mjestu najuspješnijih gradova

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

Projekt ZAŽELI mnogi smatraju jednim od najboljih EU projekata koji se trenutno provodi u zemlji, jer osigurava skrb za starije i nemoćne, a u isto vrijeme osigurava dugotrajno zaposlenje nezaposlenim ženama iznad 50 godina.

Grad Valpovo, od ukupno 50 gradova koji su povukli preko 125 milijuna kuna za provođenje ovog projekta, na petom je mjestu najuspješnijih hrvatskih gradova po korištenju EU novca za projekt ZAŽELI, piše gradonačelnik.hr.

 

Projektom „Zaželi – radi i ostvari u Valpovu“, od prosinca 2017. godine, zaposleno je 65 žena koje su pružale usluge za čak 260 korisnika. Projekt završava 20. lipnja, no zamjenica gradonačelnika Ana Brajnović ističe kako je već prijavljen nastavak projekta kojim bi se zaposlilo 50 žena koje bi brinule o 300 korisnika. U drugoj fazi projekt bi trajao 18 mjeseci.

„Mnogi naši korisnici su osobe s invaliditetom, teško pokretne odrasle osobe, osobe koje žive u samačkim kućanstvima pa im je nerijetko gerontodomaćica jedina veza s vanjskim svijetom. Podizanje kvalitete života socijalno osjetljivim kategorijama naših građana bila nam je misao koja nas je vodila tijekom cijelog perioda provedbe projekta. Gotovo svakodnevno primamo telefonske pozive naših korisnika s upitom hoće li se projekt Zaželi nastaviti. Bez sumnje ovaj projekt uvelike je olakšao život mnogim našim sugrađanima koji su često prepušteni sami sebi bez članova obitelji u blizini da im pomognu“- rekla je zamjenica gradonačelnika za portal gradonačelnik.hr.

Osim zapošljavanja, žene zaposlene na projektu su imale mogućnost završiti i besplatnu edukaciju kojom su stekle dodatnu prednost na tržištu rada. U sklopu projekta za 20 polaznica organizirana je edukacija iz njemačkog jezika, za 24 žene edukacija za obavljanje poslova njegovateljice u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne skrbi te za 3 polaznice auto škole za polaganje vozačkog ispita B kategorije.

Gradonačelnik Matko Šutalo istaknuo je projekt „Zaželi – radi i ostvari u Valpovu“ kao jedan od najvećih projekata u novijoj povijesti Valpova.
„Zapošljavanjem 72 osobe na ovom projektu pomogli smo ne samo njima već i njihovim obiteljima. Iskreno se nadam da će natječaj uskoro završiti i da će ponovno zaživjeti ova hvale vrijedna inicijativa Ministarstva rada i mirovinskog sustava te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje“ – zaključio je Gradonačelnik.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1516 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu