MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Od 1. lipnja dr. Dinko Burić - gradonačelnik volonter

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE U Gradskom vijeću grada Belišća, travanj i svibanj će ostati zapamćeni kao mjeseci u kojima je održano pet telefonskih sjednica, što je bilo uvjetovano epidemiološkim mjerama za sprečavanje širenja koronavirusa, no obzirom da su te mjere popustile, danas je održana uobičajena sjednica, ali ne u gradskoj vijećnici već u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg.

Na dnevnom redu 36. sjednice belišćanskog gradskog vijeća bilo je 15 točaka, a od tema o kojima se razgovaralo, svakako je vrijedno spomenuti kako od 1. lipnja gradonačelnik Belišća Dinko Burić svoju dužnost obavlja volonterski odnosno da se profesionalno vratio u svoju ordinaciju. Ipak, to ne znači da će išta manje ili slabije i dalje raditi na razvoju Belišća, kaže gradonačelnik, koji je ovime postupio sukladno odredbama novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti te je svoju plaću prebacio na ordinaciju.

Na ovoj sjednici ponovno je bilo riječi i o mjerama za smanjenje ekonomskih šteta nastalih uslijed pandemije koronavirusa. Na početku krize, Grad Belišće je donio paket od 31 mjere kao pomoć građanima i gospodarstvenicima, a jedna od tih mjera se odnosila na plaćanje komunalne naknade. Gradsko vijeće grada Belišća tada je usvojilo odluku da se građani oslobode kvartalnog plaćanja komunalne naknade (za travanj, svibanj i lipanj), a tu su odluku vezali uz najavu Vlade RH da će razmotriti mogućnost oslobađanja plaćanja naknade za uređenje voda (koja je državni, a ne gradski prihod). Te dvije naknade dolaze zajedno na računu.

-Sada ističu ta tri mjeseca. Mi komunalnu naknadu naplaćujemo kvartalno, sada moramo građanima poslati račune, a državne odluke o oslobađanju od plaćanju naknade za uređenje voda nema. Smatrali smo da je ispravno da, bez obzira na državnu razinu, naše građane oslobodimo plaćanja onoga što je naš prihod, dakle komunalne naknade, barem za ovaj kvartal, pojasnio je gradonačelnik Belišća Dinko Burić.

Sve točke dnevnog reda 36. sjednice Gradskog vijeća grada Belišća su prihvaćene jednoglasno, a to se, između ostaloga, odnosi i na izvješće o stanju sigurnosti na području Belišća i prigradskih naselja u prošloj te u prvih pet mjeseci ove godine, koje je podnio načelnik Policijske postaje Belišće Vlado Krznarić, a koje je ocijenjeno kao dobro i zadovoljavajuće. 

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 590 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu