MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Brojne aktivnosti i uspjesi usprkos skromnim financijama

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Članovi udruge Mažoretkinje grada Valpova održali su redovnu izvještajnu godišnju Skupštinu u srijedu, 24. lipnja 2020. godine u prostorima Šahovskog kluba "Hrvatska čitaonica" u Centru kulture "Matija Petar Katančić" u Valpovu.

Uz prisustvo mažoretkinja i njihovih roditelja te članova Upravnog odbora, izvješće o radu Udruge u 2019. godini podnijela je predsjednica Mirela Skelac.

 

U 2019. godini Mažoretkinje grada Valpova predstavile monografiju, plesnu smotru podignule na državnu razinu, osvojile zlatnu medalju u Samoboru i realizirale brojne druge aktivnosti

- Godina 2019. bila je vrlo značajna u radu naše Udruge. Prije svega treba istaknuti kako smo početkom godine napravile prezentaciju rada mažoretkinja u Ivanovcima, gdje su se tamošnjoj novonastaloj sekciji pridružila brojna djeca iz tog i susjednih prigradskih naselja grada Valpova. Potom smo održale 5. smotru amaterskog plesa i likovnih radova "Veseli ritam pokreta", uoči koje smo postavile izložbu pristiglih likovnih radova i održale promociju monografije "Mažoret ples u Valpovu". Važno je reći kako je na likovni natječaj pristiglo 345 radova iz 33 škole diljem Hrvatske, a plesna smotra u Valpovu okupila je 19 plesnih skupina i čak 253 sudionika, te je uzdignuta na državnu razinu. Uz to smo osvojile zlatnu medalju na SamoborFEST-u, sudjelovale na humanitarnom koncertu za Josipa Berečića, podržale Smotru Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje u Valpovu, nastupile na 51. Ljetu valpovačkom i Sajmu obrtništva i malog poduzetništva, te prisustvovale otvorenju novog Ureda Turističke zajednice grada Valpova. Također smo predstavile našu smotru na 1. Međunarodnoj umjetničkoj i znanstvenoj konferenciji "Osobe s invaliditetom u umjetnosti, znanosti, odgoju i obrazovanju". Iako se udruge bore sa osipanjem članstva, Mažoretkinje kontinuirano rade i smatramo se inkluzivnom udrugom, otvorenom za sve – istaknula je Skelac.

 

Tajnica Udruge Ljiljana Marinjak dodala je kako su te brojne aktivnosti realizirane uz skromne financije: - U 2019. godini uprihodile smo nešto više od 27.700 kuna iz sredstava Grada Valpova i Mjesnog odbora Valpova, članarina i donacija. Svi su računi podmireni u roku, a iako su rashodi bili više od 34.000 kuna, uz preneseni višak iz prethodnog razdoblja trenutno smo u plusu.

Član Upravnog odbora Mažoretkinja grada Valpova od samih je početaka ravnatelj Osnovne škole Matije Petra Katančića i dirigent Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo Dalibor Košutić.

- Suradnja i sa školom i s orkestrom je dosta dobra te ćemo i dalje pomagati udruzi koliko budemo mogli. Jedan od prioriteta svakako treba biti zadržati članove – poručio je Košutić.

 

Zaključak izvještajne skupštine je kako će se, bez obzira na novonastalu situaciju vezanu za koronavirus, predviđene aktivnosti u 2020. godini pokušati provesti, pa tako i 6. smotra "Veseli ritam pokreta" čije je održavanje odgođeno za listopad u sklopu Dječjeg tjedna. Ukoliko financije budu dopustile, u planu je i nabavka nove opreme.

 

Mažoretkinje grada Valpova su se od sredine lipnja vratile treninzima, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, a već ove subote, 27. lipnja očekuje ih nastup uz Puhački orkestar DVD-a Valpovo u sklopu 52. Ljeta valpovačkog od 10.30 sati na Trgu kralja Tomislava u Valpovu.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 467 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu