MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Završio prvi dio „Ljeta u tehnici“

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Posljednji dan Ljeta u tehnici pripala su modelarima. Oni su, zapravo, počeli pripreme već nakon ispaljivanja raketa. Zadatak im je bio model kuće sa dvorištem.

Kući su zalijepili na šperploću dimenzije 30 x 25 cm, a okoliš je trebalo samostalno osmisliti i napraviti. I tada je proradila kreativnost: rijeka, drveće, grmovi, vrt, jezerce, ograda… nije bilo dovoljno vremena za sve ideje. Mentori i polaznici bili su prezadovoljni.

 

ZAKLJUČAK:

Ovogodišnje „Ljeto u tehnici“ organizirano je u vrijeme pandemije COVID-a 19 pa smo se morali pridržavati svih propisa vezanim za Koronu: dezinfekcija ruku i obuće, mjerenje temperature i potpisivanje izjave od strane roditelja.

„Ljeto“ je organizirano s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada. Tehničke aktivnosti znatno pridonose razvoju stvaralačkih i radnih sposobnosti učenika, a natjecanja mladih tehničara omogućuju afirmaciju darovitih i talentiranih učenika i time pridonose njihovom ranom otkrivanju.

  • Programi tehničke kulture  su nadopuna redovnom obrazovanju.
  • Stečena znanja i vještine su neophodna u korištenju suvremene tehnike i  informatičke tehnologije.
  • Polaznici radionica lakše odabiru buduće zvanje te stečena znanja koriste za upis u srednje škole ili fakultete.
  • Organizirani rad u radionicama i korisno provođenje slobodnog vremena poboljšava kvalitetu života svih polaznika.
  • Programe izvode kvalificirani i stručno osposobljeni članovi udruga i vanjski suradnici.

Roditelji i djeca pokazali su velik interes za ovako organizirane radionice sa stručnim voditeljima i najnovijim svjetskim tehnologijama koje se primjenjuju u kabinetima. Imali smo polaznike iz Valpova, Belišća i prigradskih naselja, ali i iz Osijeka, Zagreba i D. Miholjca. Zanimljiv je komentar jednog oca iz Zagreba čije je dvoje djece polazilo većinu radionica: „Ovo nema ni u Zagrebu. Rekao sam djeci da zapamte da su prvi puta radili na 3D printeru u Tehnici Valpovo-Belišće…“ (bilo je ovo dobro čuti).

Na „Ljetu u tehnici“ ukupno je sudjelovalo 132 polaznika u 5 radionica (2019. godine bio je 91 polaznik),  a o njima je brinulo 8 mentora i voditelja – Goran Kupčerić, Dragan Francuz, Marijan Antolović, Tomislav Kudeljnjak, Zvonimir Hajnc, Davor Milošević, Bojan Fuderer i Ivana Francuz. U deset dana odrađeno je 50 školskih sati, a polaznici su imali pauzu za osvježenje.

Većina djece koja su prvi puta sudjelovala na radionicama CTK izrazila su želju uključivanja u aktivnosti početkom školske godine.

Do početka školske godine (ako ne dođe do problema sa pandemijom) planiramo odraditi „Ljeto u tehnici 2020.“ u „Zvonu“ Belišće, romskom naselju u Bistrincima i u SOS Dječjem selu Ladimirevci.

Zahvaljujemo roditeljima koji su uputili djecu u naše radionice, te mentorima i voditeljima koji su brinuli da svi programi budu provedeni.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 842 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu