MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

OĆINA BIZOVAC: Primarni odvodnja i obnova ceste

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC Već koncem prošle godine, kada su usvajali prijedlog proračuna za 2020. godinu od gotovo 20 milijuna kuna, općinski oci u Bizovcu bili su odlučni u svojoj namjeri da i u ovoj godini načine značajne projekte i iskorake kojima će poboljšati kvalitetu življenja na svom području.

U međuvremenu je stigla koronakriza koja je prouzročila promjene već utvrđenih planova, no Bizovčani su ostali odlučni u svojim željama i ciljevima da većinu zacrtanog ipak realiziraju i provedu u djelo do konca ove godine.

- U ovoj godini na području općine odvijaju se radovi u sklopu dva vrlo značajna projekta koji će se protegnuti i na iduću godinu. Riječ je o netom započetoj rekonstrukciji državne ceste D2 od Normanaca do Josipovca, kao i gradnja biciklističkih staza koje prolaze kroz naselja Cret Bizovački, Bizovac i Samatovci, i gdje ukupna vrijednost investicije Hrvatskih cesta iznosi više od 90 milijuna kuna. Drugi projekt je gradnja odvodnog sustava kroz Bizovac i Samatovce, a ukupne vrijednost radova za ova dva naselja premašuje 40 milijuna kuna - otkriva načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković.

Napominje da se i uz ove "velike" projekte nije zaboravilo ni na one manje, ali jednako važne investicije za održavanje komunalne infrastrukture, uređenje naselja i zaštitu okoliša, kapitalna ulaganja, javne potrebe u obrazovanju, kulturi, sportu, socijalnoj skrbi i protupožarnu zaštitu.

Među brojnim kapitalnim investicijama koje bi Bizovčani htjeli privesti kraju također su i asfaltiranje ceste do groblja u Habjanovcima te obnova nogostupa u Cretu. Već se odradilo i željeno asfaltiranje parkirališta na groblju i kod škole u Samatovcima, a na listi želja je i gradnja dječjeg igrališta u sportskom centru BSK Bizovac te nastavak gradnje javne rasvjete. Sanacija ograde na groblju Cret Bizovački također je gotova, žele urediti i zgradu NK Hajdin Cret te ribički dom na bizovačkom bajeru, a radi se projektna dokumentacija energetske obnove zgrade NK Jadran Habjanovci.

Nastavit će se uređivati kulturno-povijesni spomenik graditeljske baštine kurija Normann Prandau, a priželjkuju se i nova ulaganja u putničke željezničko-cestovne prijelaze i obnove kolodvora.

Saniranje divljeg deponija kod Habjanovaca

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 859 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu