PETERLIĆ „Ništa se “ne pegla” u Urbanizmu“

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Valpovom je posljednjih tjedana počelo kolati anonimno pismo u kojemu se čelnike tvrtke Urbanizam za komunalne djelatnosti, posebno direktora Sinišu Peterlića, optužuje za niz nezakonitih radnji u tvrtki, među kojima su neisplata prekovremenih sati radnicima, sudski procesi protiv tvrtke, neispravna mehanizacija kojom se radi, omalovažavanje radnika, pa čak i kriminal.

Navodi se i da se radnike tjera da potpisuju za građevinski materijal koji uopće ne dolazi na gradilište, da su se gradonačelniku za rođendan čak vozile klupe i stolovi kamionima tvrtke i druge optužbe. “Sadašnji direktor nam je obećavao povećanje plaće ako budemo išli kod gradonačelnika i žalili se na direktora (Željka Harkanovca) samo da ga smijeni i on bude direktor. Na groblju se pak građani žale da je zaposlenik Grada kopao raku bagerom i pokidao struju, pokojnika se zatrpavalo bagerom zbog čega su se ljudi žalili, a računalo im se kao da su ga radnici zakopavali”, tvrdi se u pismu koje se našlo i kao tema rasprave na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, koju je pokrenuo  vijećnik Jozo Piškorjanac (HDSSB). On je o svemu zatražio odgovore od nazočnog direktora Urbanizma, podsjećajući da je prilikom odlaska bivši direktor Željko Harkanovac na računu tvrtke ostavio pola milijuna kuna koji su u međuvremenu potrošeni.

Odgovarajući mu, direktor Peterlić je kazao kako nije tvrdio da u tvrtki teče med i mlijeko te da se nastoji riješiti vlasnička struktura tvrtke, da postoje problemi koji se rješavaju te da je zahvalan svim djelatnicima tvrtke Urbanizam, koja posluje pozitivno. Ustvrdio je i da se u tvrtki ništa “ne pegla” te da je spreman razgovarati o situaciji u tvrtki, ali ne i o ovakvim pismima i pamfletima za koje drži da bi o njima trebalo razgovarati po drugoj osnovi.

Svoje sumnje u pozadinu pisma bez potpisa, koje je nazvao političkim pamfletom, iznio je predsjednik Kluba vijećnika VNL-a Igor Uranjek, a zamjenica gradonačelnika Ana Brajnović istup Piškorjanca nazvala je nedobronamjernim. U raspravu se uključio i bivši član Stranke Ivana Pernara, a odnedavno nezavisni vijećnik Marko Tomoković, koji je aktualizirao pitanja iz domene poslovanja tvrtke i zatražio odgovore na nepoznanice iz poslovanja. Jozo Piškorjanac zatražio je tematsku sjednicu Vijeća o stanju u Urbanizmu, ali prijedlog nije prošao.

U međuvremenu, u Urbanizmu d.o.o. održan je sastanak gradonačelnika Matka Šutala s uposlenicima, međutim, na tom sastanku, iako su za to imali priliku, nitko od prisutnih nije niti potvrdio navode iz anonimnog pisma, niti o toj temi raspravljao.