MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Uz Međunarodni dan starijih osoba - 1. listopada

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Forum žena Gradske organizacije SDP Valpovo povodom Međunarodnog dana starijih osoba 1. listopada, poziva sugrađane "zlatne životne dobi" na obilježavanje Dana starijih osoba. 

Tom prigodom, sutra će, u vremenu od 9,30 do 10,30, ispred  "Valme" u Valpovu, tradicionalno, sugrađanima darivati jabuke kao simbol zdravlja.

 

Međunarodni dan starijih osoba - 1. Listopada

 

Glavna skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. proglasila je 1. listopada Međunarodnim danom starijih osoba, ističući značenje iskoristivog potencijala izrazito rastućeg  svjetskog starijeg stanovništva.
Tijekom sljedećih 50 godina broj starijih osoba u svijetu će porasti od oko 600 milijuna na gotovo 2 milijarde. Danas, jedna od deset osoba ima 60 i više godina; do 2050. godine, jedna od pet osoba će biti u toj dobi. Do 2030. godine broj  osoba starijih od 60 godina premašiti će broj mladih od 15 do 24 godine.

Iako ih nazivamo mudrima i često tražimo njihove savjete, i unatoč tome što smo svjesni kako je riječ o životnoj fazi koju nitko od nas neće preskočiti, još smo uvijek društvo koje baš i nije načisto s time kakav bi odnos i stav trebali zauzeti prema starijim osobama.

Starije osobe ne bi trebale biti teret društva, već njegov integrativan dio jer unatoč tome što su stariji i nisu radno aktivni, njihova pomoć kroz angažman u zajednici, obitelji i općenito u svakodnevnom životu je dragocjena.

Briga za starije osobe trebala bi biti odgovornost čitavog društva jer utječe na cjelokupni razvoj društva.

Potrebno je promicati međugeneracijsku solidarnost i dati podršku starijim osobama da budu aktivne, da se angažiraju i da šire svoje socijalne mreže i ostvare svoje interese.

Važno je da stvorimo i zalažemo se za društvo otvoreno za sve generacije.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 565 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu