MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nove upute roditeljima polaznika Dječjeg vrtića Maza

Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO U skladu s najnovijim mjerama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO), molimo Vas za suradnju i odgovornost u nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji na našem području.

Naime, vrtići su zamoljeni za pomoć oko kontaktiranja roditelja djece koja trebaju ići u karantenu/samoizolaciju. Iz tog je razloga jako važno pravovremeno javiti zarazu djeteta kako bismo što žurnije reagirali i proslijedili ostatku skupine obavijest o samoizolaciji.

UKOLIKO SE DIJETE POLAZNIK VRTIĆA ZARAZI VIRUSOM SARS-COV-2, MOLIMO RODITELJE DA POSTUPE ODGOVORNO I OBAVIJESTE O TOME VRTIĆ U NAJKRAĆEM ROKU KAKO BI SE PRAVOVREMENO REAGIRALO. U TOM SLUČAJU, DJECA I ODGOJITELJICE IDU U SAMOIZOLACIJU RADI SPRJEČAVANJA DALJNJE ZARAZE.

Roditelji djece polaznika skupine koja moraju ići u samoizolaciji bit će obaviješteni od vrtićkog osoblja o potrebi samoizolacije bez navođenja podataka zaraženog djeteta. Roditeljima će se kroz pismo podrške koje predlaže HZJZ i MZO objasniti što samoizolacija znači za dijete i ostale ukućane te kada se dijete može vratiti u vrtić ukoliko u periodu samoizolacije ne razvije simptome.

Kod osoba koje razviju simptome bolesti, najčešći su simptomi kašalj, povišena tjelesna temperatura, umor/iznemoglost, glavobolja, grlobolja, bolovi u mišićima i zglobovima, nedostatak zraka, gubitak osjeta mirisa i/ili okusa.

Mjera karantene/samoizolacije izriče se samo onoj osobi koja je osobno bila u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom, a ne i ukućanima osoba koje su bile u bliskom kontaktu s bolesnikom. U tom se slučaju osobe koje žive u kućanstvu s osobom u samoizolaciji, ponašaju „uobičajeno“, odnosno one nisu u samoizolaciji i na njih se mjere ne primjenjuju. To znači da braća i sestre mogu slobodno ići u vrtić, školu, a Vi roditelji na posao. 

Kao i osoba u samoizolaciji, ostali ukućani također trebaju provoditi pojačanu osobnu higijenu i higijenu prostora te ograničiti svoja kretanja i socijalne kontakte tako da njihove radne i druge neodgodive obveze nisu narušene.

Ako osoba (dijete) u samoizolaciji razvije znakove bolesti, javlja se svom izabranom liječniku koji ga šalje na testiranje te u slučaju da bude pozitivna, sve osobe koje žive s tom osobom podliježu samoizolaciji.

U slučaju da roditelji ne mogu dijete koje je u samoizolaciji samo ostaviti kod kuće, imaju pravo na bolovanje za njegu djeteta. Ako Vam je potrebno bolovanje radi ostanka kod kuće, javite se izabranom liječniku koji će vidjeti u digitalnoj platformi za praćenje COVID-19 da je dijete kojega je Vaše dijete bliski kontakt oboljelo.

Ukoliko tijekom mjere samoizolacije dijete razvije simptome, obvezno je kontaktirati izabranog liječnika i vrtić koji dijete pohađa. U tom slučaju, bliski kontakti djeteta također idu u samoizolaciju (zbog specifične situacije u dječjim vrtićima će cijela skupina ići u samoizolaciju s obzirom na to da epidemiološke mjere nije moguće u potpunosti provoditi zbog specifičnih potreba i osobina djece rane i predškolske dobi).

 

Roditelji se i dalje trebaju pridržavati postojećih epidemioloških mjera glede dovođenja i odvođenja djece u vrtić i iz vrtića: djeca i odrasli sa simptomima respiratornih bolesti NE DOLAZE U VRTIĆ.

U nadi da će uz međusobnu suradnju i odgovornost epidemiološka situacija što prije postati povoljnija, unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju!

 

DV MAZA Valpovo

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 635 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu